Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

torsdag 6 september 2018

Ljuslykta för hösten

Jag har ju plockat bort ganska mycket av sommaren här hemma och tagit fram textilier mm som är bättre lämpade för hösten. Jag har också tagit fram en del ljuslyktor mm för att höja mysfaktorn.
Jag har virkat ett par höstdukar för vardagsrummet, men jag kände att jag ville ha några matchande ljuslyktor vilket jag saknade.
Men då kom jag på att jag faktiskt kan virka överdrag till glasburkar och på så sätt göra min alldeles egna ljuslykta i exakt de färger jag vill ha.

Jag använde DETTA mönster som bas, men gjorde några förändringar som vanligt...


Idag gjorde jag klart en av dem och jag blev väldigt nöjd. Dock är glasburken lite långsmal så jag måste använda långa tändstickor för att tända den. Alternativet är att använda led-värmeljus men de lyser inte lika starkt. Fast nu när jag skriver detta kom jag på att det faktiskt finns ytterligare ett alternativ;en batteridriven ljusslinga...! Jag får nog kolla vidare vad jag har liggande här hemma...

Den andra glasburken som jag håller på att omvandla till en ljuslykta är lite större så där blir det lättare att använda värmeljus som jag hade tänkt från början.

Nej, nu måste jag gå och leta efter någon liten ljusslinga...!

Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!