Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 29 april 2016

Ishockeyfunderingar...

Idag har jag tittat på två ishockey-matcher. Den första var Washington Capitals som spelade sin första match i andra omgången mot Pittsburg Penguins i Stanley Cup-slutspelet. Eftersom Washington fick mest poäng i hela ligan så har de hemmaplansfördel i varje omgång, vilket innebär att de börjar spela på hemmaplan, och om det bli sju matcher så har de alltid hemmaplan i den sista och avgörande matchen. Jag känner mig lite orolig över den här motståndaren för det är ett ruskigt bra lag med flera spelare i världsklass, och ett lag som vann Stanley Cup för inte så länge sedan så de vet hur man tar sig hela vägen - även om ett antal spelare och ledare har bytts ut sedan dess. Dessutom är de riktigt, riktigt tuffa att möta och har spelat riktigt bra den andra halvan av säsongen.

Det blev en jämn och hård kamp som väntat och till slut VANN Washington i övertid så slut-resultatet blev 4-3! Såå skönt att de lyckades vinna den första matchen och att de vann i övertid!

TJ Oshie gjorde det sista och avgörande målet för Washington i övertid, vilket också innebar ett
hattrick (tre mål i samma match) för honom - därav kepsarna på isen:)

Den andra ishockey-matchen jag tittade på idag var Sveriges sista träningslandskamp innan VM i Ryssland som börjar om en vecka. Den matchen gick tyvärr inte lika bra...:( Sverige förlorade stort mot Tjeckien som inte ens är bland favoritlagen i den kommande VM-turneringen. Inte för att en träningslandskamp behöver betyda så mycket, men även om de inte hade förlorat så stort så känns det ändå inte bra inför VM. Inga av de bästa svenska spelarna är med i VM-laget, vilket innebär att vi inte har några riktiga stjärnspelare som kan avgöra matcher - vilket många av de andra lagen kommer att ha.

En stor anledning till att laget knappt har några NHL-spelare alls är nog att det nya World Cup (turnering mellan hockeynationernas med deras absolut bästa spelare från varje land) spelas i September, vilket är innan den 'riktiga' hockey-säsongen börjar, vilket i sin tur innebär att de bästa spelarna måste komma i form tidigare än någonsin till hösten. Det sista de vill då är väl att spela ännu längre nu så att de knappt hinner att vila mellan säsongerna och låta skador läka och ha chans att träna inför ligastarterna.

Men det bådar INTE gott för Sveriges VM-lag. Om vi inte får några flera förstärkningar till Sveriges landslag kommer det att bli en mycket tuff turnering för oss, och jag kan inte se att vi kommer att ha en chans att spela om medaljerna... Det känns himla trist när man VET att det finns SÅÅ många bra svenska ishockeyspelare som skulle kunna vara med!

Men jag hoppas att jag har fel och att det svenska landslaget kommer att överraska oss hockeyfans!
Även om det inte känns särskilt trolig...

Annie

1 kommentar:

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!