Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 1 april 2016

Grattis Leksand!!!

Alltså, jag vet att ni som läser detta antagligen inte är det minsta intresserad av dagens ämne, men jag är så uppfylld av det att jag bara måste skriva om det!

Ikväll såg jag Leksand vinna sjunde och avgörande direktkvalsmatchen mot Modo vilket betyder att de går upp till Svenska Hockeyligan igen, medan Modo får spela i Hockeyallsvenskan. Det var en totalt oväntad utgång av den här serien på bästa av sju matcher, och det var en utgång som fick mig att jubla högt här hemma i tv-soffan! Det är något med Leksand som får en att engagera sig och heja på dem; de kämpar och kämpar och har ett krigarhjärta som är något helt enormt!

Jag har följt hela serien på sju matcher, och efter de första två matcherna var Leksand helt uträknade. Modo vann två klara matcher och jag var säker på att Leksand tyvärr skulle förlora sin chans att komma tillbaka till högsta ligan. Sedan lyckades Leksand på något sätt vinna två matcher, men sedan vann Modo åter igen en enkel match och jag trodde - åter igen - att det var kört. Men sedan lyckades Leksand komma tillbaka - igen - och vinna den jämna och täta sjätte matchen, vilket innebar att allt skulle avgöras i kvällens match.

Trots att Leksand gjorde det första målet ikväll, så var de helt utspelade de första perioderna och hade knappt pucken. När den tredje perioden började så ledde Modo med 3-1 och de höll sin ledning till drygt åtta minuter var kvar av matchen. Då gjorde Leksand mål och fick lite vittring, och när en dryg minut var kvar lyckades de mirakulöst får in kvitteringsmålet, trots att de knappt hade haft pucken under matchen, och knappt hade haft några skott på mål! Det var helt otroligt! Modo hade många chanser också mot slutet men fick inte in pucken bakom Leksandsmålvakten.

Drygt fem minuter in i förlängningen får Leksand ett friläge och slår in pucken bakom Modos målvakt, vilket betydde att de får spela i högsta ligan nästa säsong! Jag tjöt som en stucken gris, det måste erkännas:) Sedan rann tårarna när man såg den otroliga glädjen hos spelarna, men det mest fascinerande var att ingen som hade sett eller spelat matchen egentligen visste hur det hela hade gått till! Det var ju egentligen omöjligt! Laget var totalt uträknat! Alla spelarna och ledarna de intervjuade var överlyckliga men samtidigt smått chockade att de hade fixat det!

Ännu mer fascinerande blir det när man får höra att de låg SIST i Hockeyallsvenskan i november, då de bytte huvudtränare. Och de lyckades hela tiden ta sig vidare framåt trots att de var uträknade om och om igen! Som en av deras tränare sade så är det var en riktig hockeysaga som man kommer att prata om i årtionden!

För ett par år sedan följde jag också Leksands väg till Elitserien (som det hette då) och jag var lika glad den gången när de lyckades ta sig dit, speciellt när de hade varit SÅÅ nära SÅÅ många gånger tidigare! Tyvärr åkte de sedan ur Elitserien igen nästa säsong. Den här gången var de egenligen inte ens nära, men de fixade det ändå!

Jag har egentligen aldrig varit en Leksandssupporter, men det är något speciellt med hela det laget som verkligen berör mig! Nu hoppas jag bara att de lyckas hålla sig kvar i SHL så att vi slipper
all den här dramatiken på ett tag!

Annie

2 kommentarer:

  1. Utan tvekan en fenomenal bedrift! Tänk vad viktig lagandan är och att man orkar kämpa hela vägen fram!
    Stort grattis till Leksand!

    SvaraRadera
  2. Hehe... nja.. hockey är inte riktigt min grej :)

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!