Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

torsdag 31 mars 2016

Nytt korsstygnsprojekt:)

 Den senaste tiden har jag inte hunnit brodera så mycket, men ikväll kände jag mig inspirerad nog att börja på ett nytt projekt. Mönstret kommer ifrån en amerikansk designduo som kallar sig The Prarie Schooler. Efter 32 år så har de två damerna nu bestämt sig för att gå i pension, så deras mönster börjar bli åtråvärda. Jag har sett deras mönster på korsstygnsbloggar och några få gånger i engelska korsstygnstidningar och jag har också broderat ett av deras små mönster. Jag har blivit kär i flera av deras mönster - framför allt mönster med jultema - så jag har skickat efter några stycken från England. Jag hoppas verkligen att jag har möjlighet att beställa några till medan mönstrena går att få tag på.

Idag började jag på Christmas Tree Farm...


...och jag kom så här långt:


Det som är så trevligt med deras mönster är att de är i grund och botten ganska enkla och mönstrena använder ofta få färger. Den här tavlan har bara 7 färger vilket verkligen underlättar när man ska köpa broderigarnerna:)

Tidigare har mina korsstygnsarbeten nästan alltid varit säsongsbetonade, vilket betyder att jag bara broderar julmotiv på hösten, påskmotiv på våren och sommarmotiv på sommaren. Men i år känner jag inte alls så, och det känns helt plösligt inte alls konstigt att börja på det här julprojektet i mars:) Jag skulle tro att andra korsstygnsbloggare har påverkat mig där, eftersom de inte verkar bry sig om sånt utan kan brodera julbroderier året om. Så helt plötsligt känns det helt normalt med jul i april:)

Annie

1 kommentar:

  1. Det spelar väl ingen roll vilken årstid det är?? Det verkar jättemysigt att brodera julmotiv i april :)

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!