Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

fredag 4 mars 2016

Apropå London...

Då och då läser jag om människor som bor i London. Det kan till exempel vara ett inredningsreportage om ett jättemysigt engelskt hem, eller ett blogginlägg där bloggaren har varit i London och haft det jättetrevligt, eller som matreportaget från BAKA 5/2013 som jag läste idag om en konditor som öppnade ett svenskt bageri i London. Han säger i reportaget att "Det finns en energi i London som är helt unik, man blir ständigt inspirerad". Helt klart trivs han med att bo och arbeta i London, och helt klart finns det många människor som trivs i London, och som kanske åker dit på semester för att det är en mysig stad.

Själv har jag ju bott i London i drygt 12 år, och jag känner inte riktigt likadant. Och det är lite svårt för mig att få ihop min bild av London med den andra bilden av London.

Min bild av London inkluderar vägglös i sängar, kackelackor i hemmet, stölder i hemmet, grannar som är helt galna, överfall utanför ytterdörren, mord på bussar, slag i magen av främmande människor, iskalla rum mitt i vintern, förföljelse och många andra mindre trevliga händelser...

Jag kan inte låta bli att undra om alla dessa människor som gillar London så mycket skulle tycka lika bra om staden om de hade upplevt allt vad jag har upplevt där och om de had mina minnen av London...???

Men, med som så mycket annat, det kanske bara är jag som har haft otur...

Annie

1 kommentar:

  1. Sedan är det olika delar av London. De "fina" delarna där turister och de mer privilegade bor, och de delar dit inga turister åker men polisen alldeles för ofta. Och där bodde du, eftersom man behöver vara typ miljonär nästan för att ha råd att bo i de fina delarna av London.

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!