Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 6 september 2019

Dags för nummer 2

I januari 2018 (det känns som en eeeeevighet sedan; så mycket jobbigt har hänt sedan dess😢) så stickade jag ett stycke flerfärgad JULSOCKA ( dock inte i julfärger) och dokumenterade den 'stickresan' här på bloggen (du kan bland annat läsa om det HÄR). Sedan har den stackars sockan legat övergiven i en påse och väntat på sin maka medan jag har hållit på med andra projekt.

Men nu när jag har börjat sticka flerfärgade vantar så blev jag helt plötsligt sugen på att också ta fram det projektet igen och sticka den andra sockan. Förhoppningen var väl också att nu när jag har stickat en del flerfärgsstickning på slutet så kanske det skulle gå bättre att sticka socka nummer två. Det var ju en intressant upplevelse att sticka den första sockan eftersom jag inte hade stickat med flera färger på mååånga år och fick ta fram glömda kunskaper samt lära mig lite nya sticktekniker också.

Så igår och idag har jag stickat på nummer 2 och...


...det har gått riktigt bra😊. Jag märker att jag har fått igång tekniken med flera färger och börjar hitta sätt att göra det mer effektivt och snabbstickat. Dock vet jag inte om det alltid är så 'rätt' men det funkar för mig. (Fast jag drömmer om hur häftigt det skulle vara att få gå en kurs med min favoritdesigner Maja Karlsson och slipa på teknikerna).

Lustigt hur skaparlusten kan förändras för mig...för någon månad sedan ville jag bara virka och nu vill jag bara sticka. Jag har dessutom spanat in ett annat par julsockor som jag är sugen på att sticka efter denna socka är klar. Järbo Garns BLOGG har så himla bra stickmönster - speciellt de som är skrivna av Maja Karlsson - som är tydliga, utförliga och med mycket extra hjälp om man behöver. Vilket jag gör ibland.

1 kommentar:

  1. Ja, det kan ju vara bra att ha två sockor! De blir jättefina. Kanske borde satsa på att lära mig mönsterstickning...

    SV: Vi skaffade faktiskt pass ändå, ifall vi skulle få för oss att åka någonstans. Alltid bra att ha pass!
    SV2: Såg att det var en CAL på gång, är sugen på att hänga på!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!