Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 18 januari 2019

Min Frida's Flowers resa del 2 och en virkad vinterduk

Ni har så klart undrat hur det går för mig med mitt nya filt-projekt, eller hur?!

Jodå, jag har virkat klart alla åtta White Cosmos-delarna i första delen av filten och nu gått vidare till del 2 där man virkar 8 stycken Dahlia bud (fyra hexagoner och fyra halva hexagoner).


Bilderna är tagna nu på kvällen och ljuset är inte det bästa. De röda delarna är mer cerisa i verkligheten - som ni kanske kommer ihåg - och de blåfärgade är i själva verket blågröna. Färgerna är alltså mycket snyggare i verkligheten tack och lov!


Som ni ser så skiljer sig inte hexagonerna i del ett och två särskilt mycket.
Del två går något snabbare att virka eftersom det är lite bladsiluetter och ett antal luftmaskbågar.
Jag har virkat alla fyra blågröna Dahlia-hexagonerna och har tre halvor kvar nu.


Jag måste erkänna att jag verkligen börjar tröttna på de här enkla, enfärgade hexagonerna; det var ju faktiskt inte dessa delar som lockade mig att börja virka på den här filten.
Men jag ska vara duktigt och virka klart de tre resterande delarna i morgon innan jag - ÄNTLIGEN! - äntligen kan gå vidare till roligare virkning. De går ju ändå ganska snabbt att virka.

På tal om virkning så har jag nu gjort klart min vintervita löpare till soffbordet.


Eftersom den är så pass bred så blev den mer en heltäckande duk än löpare till mitt lilla bord men det gör ingenting. Jag är riktigt nöjd med hur den blev.


De gröna detaljerna och texturen i löparen gör att den inte känns så steril som vitt annars kan göra.


Med min fina vita lykta på soffbordet så blev det riktigt fint!


Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!