Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 25 januari 2019

Min Frida's Flower resa del 4

Äntligen sitter jag och virkar igen efter en eftermiddag av tvättstuga och städning. Samtidigt tittar jag på semifinalen i handbolls-VM mellan Norge och Tyskland...fast det är mer en brottningsmatch än handboll eftersom Tyskland spelar på gränsen till fult hela tiden. Jag hoppas att Norge vinner.

Jag har kämpat på med min filt Frida's Flowers. Det är ju lite segt att virka minst fyra likadana motiv hela tiden, men det kunde vara värre😉.
Jag har virkat klart alla hexagoner, Bird of Paradise, från del 3.


Jag har ju insett att alla svarta delar på mönstret måste jag virka i dagsljus. Jag tycker ju om att koppla av med virkning på kvällen, men trots min handarbetslampa är det helt omöjligt att på kvällen se vad jag håller på med när alla virkade maskor är svarta...

Eftersom jag har mått lite dåligt den senaste tiden och tappade virklusten lite grann, så har jag hoppat fram i mönstret och började virka på ett motiv som tilltalade mig, nämligen del 5 som kallas Heart Rose.

Först virkar man en ganska enkel blomma.

Sedan är det dags för ett varv på baksidan som blir basen på bladen.


Jag var ganska fascinerad av att se hur dessa varv virkades. Det är ju väldigt mycket som virkas 'bakom' framsidan, vilket kanske verkar lite krångligt i början men egentligen är ganska enkelt när man har förstått principen.


Efter bladen blev det ett gult varv.


Och ett lila varv! Jag älskar den här lila färgen! Jag önskar verkligen att den användes mer i mönstret!


Det är väldigt mycket som händer på baksidan av motivet! Det innebär också att man måste fästa trådarna allt eftersom man virkar varven för annars blir det svårt att komma åt garnändarna efteråt och väldigt rörigt.


Sedan virkar man ett vitt varv innan man avslutar med två varv svart då blomman formas som en hexagon. Dessutom virkar man fast bladen i kanten vilket gör att hexagonen blir mycket mer stabil och att bladen ligger på plats hela tiden.


Just nu virkar jag på del 4, Rosa, vilket är en ganska enkel hexagon (vilket gjorde att jag tidigare i veckan tröttnade på den och lade den åt sidan).
Här kan ni ser varv 5, 6, 7 och 8.


Här kan man se hur det ljusblåa varvet är fäst i de bakre maskorna på det  föregående orange-färgade varvet. Supersmart sätt att enkelt ge arbetet lite extra textur!


Här är alla motiv som jag har virkat klart (4 stycken av varje).


Dessutom har jag ju ett antal halva hexagoner också. Enligt mönstret så skulle jag redan kunna börja virka ihop de hexagoner som jag har. Dock tror jag att filten kommer bli lite mindre än vad jag egentligen vill att mina filtar ska vara (man ska liksom kunna svepa in sig i filtar från topp till tå), så jag funderar på hur jag eventuellt skulle kunna göra den lite större... Och innan jag har funderat klart på det så vill jag inte börja virka ihop delarna.

Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!