Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

söndag 13 januari 2019

Min Frida's Flowers-resa del 1

Det är så underbart att kunna virka på vad jag vill och bara till mig själv just nu! Det är jätteroligt att ge bort handarbetade saker och få uppskattning för det, men ofta för det med sig tidspress och det är inte alltid som själva skaparprocessen är superinspirerande. Och jag är ju en person som lätt blir uttråkad när det gäller handarbeten och kanske vill ha lite variation och hålla på med flera projekt samtidigt...vilket kan vara svårt om man måste bli klar med något under en viss tidsperiod.

Därför brukar mitt handarbetsår bestå av en höst/vinter där jag nästan enbart gör saker till andra - julklappar mm - och efter nyår och hela våren gör jag BARA sådant jag känner för och har lust med. Och det är så härligt befriande! Och det kan också vara väldigt utvecklande eftersom jag då kan ta mig tid att kanske lära mig lite nya saker och testa svåra mönster mm.

Än så länge under 2019 har jag virkat mig en stor och gosig sjal som jag älskar - kommer bild på den så småningom - och så har jag ju hållit på med stora löpare. Efter att den röda löparen blev klar så håller jag nu på med en vinterinspirerad variant som är lite mindre och som ska ligga på soffbordet. Sedan har jag också en smalare sjal/halsduk som jag har virkat lite på också. Dock har jag ju i vanlig ordning redan börjat fundera på vad som ska bli nästa projekt/start och idag bestämde jag mig för att det skulle bli en ljuvlig filt som heter FRIDA'S FLOWERS designad av Jane Crowfoot.

Mönster och bild från https://www.ravelry.com/patterns/library/fridas-flowers-blanket
Den här filten har jag beundrat riktigt länge och nu kände jag att det var dags att börja så smått. Som så många sådana här mönster så är det många delar som ska virkas och fogas samman så jag har ingen aning om hur länge det kommer att ta, men börjar man inte så kan man inte nå slutet, eller hur?!😉. Och det kan ju vara kul att dokumentera min virkresa med denna filt här på bloggen...för självklart är ni jätteintresserade av att se hur den växer fram, eller hur??

Mönstret är i tio delar och i första delen ska man virka 8 delar WHITE COSMOS  , 4 hela och 4 halva.


Här är en hel 'Cosmos'. Väldigt lätt virkning; det gäller bara att hålla koll på storleken på virknålen och antalet stolpar.


Så här långt har jag kommit idag. Två hela sexhörningar och fyra små blommor. Sedan har jag 4 halva (tresidiga) sexhörningar att virka också. Det här är de enklaste delarna att göra, men samtidigt är de ganska 'tråkiga' och det är ganska enformig virkning, speciellt när jag måste göra flera stycken likadana. Men det är lika bra att försöka få dem gjorda på en gång enligt mönstret. I värsta fall kan jag vara lite olydig 😉 och hoppa fram i mönstret och virka något roligare motiv en stund om jag skulle tröttna på dessa sexhörningar...😁.
Men det känns superkul att äntligen vara igång med denna underbart vackra filt!

Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!