Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 18 oktober 2018

En ny och väldigt kär ägodel!

Som ni vet så är ju jag ett STORT sportsfan, och framför allt älskar jag NHL-ishockeylaget Washington Capitals där min favoritspelare Nicklas Bäckström spelar tillsammans med ligans bästa målskytt Alexander Ovechkin som även är lagets kapten. Ovechkin kom till laget 2 år innan Bäckis, och sedan har de spelat tillsammans i 11 år. Bäckis har dessutom assisterat till mer än hälften av Ovechkins mål i ligan. 

Det största man kan vinna inom ishockey är Stanley Cup och få sitt namn ingraverat på den enorma  och tunga Stanley Cup bucklan. Men vägen dit är VÄLDIGT LÅNG och för de flesta ishockeyspelare ouppnåelig. Först måste de 33 lagen spela 82 matcher under den ordinarie säsongen mellan oktober-mars och sluta topp 8 av 16 lag i en av de två konferenserna (Östra vs. Västra). Sedan ska man spela 4 omgångar i slutspelet mot de allra bästa lagen där man i varje runda spelar bäst av sju matcher. Och varje omgång blir bara svårare och svårare allteftersom lagen försvinner och de bästa är kvar. Det innebär att man i slutspelet måste vinna 16 matcher mot bästa motstånd för att få den stora äran att lyfta Stanley Cup bucklan.

Washington Capitals hade bara nått finalen EN gång på över 40 år och aldrig vunnit...tills de lyckades vinna i våras!!! Och i en fjärdedel av alla de åren så har jag följt dem i deras kamp om äran, och jag måste erkänna att det FORTFARANDE känns lite smått overkligt att de faktiskt lyckades vinna! Och efter ett lag har vunnit så får varje spelare en dag med den stora bucklan då de får ta hem den till sitt land och visa upp den för så många som möjligt. Och i augusti i år var det Nicklas Bäckströms tur.

Någon gång under den här sommaren så fick jag idén om att göra ett collage som minne av den här underbara sommaren då jag fick se Washington vinna Stanley cup, och jag fick se Bäckis och Stanley Cup bucklan live och jag fick chans att träffa Bäckis personligen och gratulera honom och få en personlig autograf. Så jag har samlat på mig bilder och autografer och i söndags så hjälpte min otroligt duktiga syster mig att sammanställa allt. Jag hade en del idéer om hur det skulle se ut på ett ungefär, men syrran är den som har scrapbooking kunskapen att sammanställa det snyggt så jag tog väldigt tacksamt emot hennes hjälp!


Så vi gick igenom materialet jag hade och syrran hjälpte mig att fixa till korten så att de skulle kunna hänga ihop och få plats tillsammans.


Efter ett tag fick vi till en ganska bra ordning bland allt material...


...och började få en känsla för hur det hela skulle hänga ihop. Vad som kunde ta lite mindre plats och vad som var viktigare för mig.
I princip så var mitt jobb att TYCKA om allt medan syrran var den som gjorde så gott som allt praktiskt😊. Och jag är enormt tacksam för hon är så duktigt och snabb; hade jag inte haft hennes hjälp hade jag fortfarande hållit på och jag hade definitivt inte varit lika nöjd!


Här börjar man få en känsla för hur collaget skulle bli. Dock så behövde vi syrran göra i ordning lagets symbol, den blårödvita örnen (den vita fågeln i mitten nedanför).


I verkligenheten ser den ut så här...


...och när syrran hade klippt och skurit och satt ihop blått och rött och vitt papper så såg hennes örn ut så här:


HEELT OTROLIGT! Min syrra är verkligen sjukt duktig på scrapbooking och papperspyssel!

Sedan återstod bara några finjusteringar som att hitta exakt rätta platsen för allt viktigt, och rama in autograferna (från Bäckström och de två andra svenskarna i laget).


 När vi var klara satte vi upp collaget på ett vitt bakgrundspapper...


...och ramade in det hela med en svart ram.


Jag älskar verkligen resultatet och jag är såå nöjd! På den övre delen ser man bilder på Bäckis och Ovechkin tillsammans när de spelar och när de vann och firade Stanley Cup tillsammans. I mitten är det laget Washington Capitals i fokus med örnen, årtalet och lagfotot med bucklan. På den nedre vänstra sidan är det Bäckis i sina hemtrakter och när han och Christian Djoos firar med bucklan och på den nedre högra sidan är det minnen från mina möten med Bäckis i somras och när han fick visa bucklan på hemmaplan❤.
Jag kan bara säga att jag älskar varje del av denna tavla och varje bild har minnen och känslor för mig...och jag är så OTROLIGT TACKSAM för att min kära syster lade en hel eftermiddag/kväll på att hjälpa mig med detta hjärteprojekt❤❤❤!

Tavlan mäter över 50x70 cm och hänger nu på min vardagsrumsvägg ovanför soffan och ger mig glädje varje dag.


Den uppmärksamme kanske ser att vi dessutom har lagt till tre vita stjärnor här och där som också är del av lagets logo.
När jag började drömma om ett collage för att fira Capitals och Nicklas Bäckström så hade jag aldrig trott att det skulle bli så HÄR bra!!!

Annie

1 kommentar:

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!