Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

söndag 3 maj 2015

Lugn söndag - äntligen! Och en öm tass...

Idag har vi bara tagit det lugn här i Våran Lilla Vrå. Jag är fortfarande trött så det blev en liten tupplur på eftermiddagen, men annars har jag handarbetat och tittat på ishockey. Jag har broderat mera på min älva...


...och nu börjar jag verkligen se formen på henne vilket är jättekul och väldigt inspirerande.

Solstrålen har väl inte haft världens bästa dygn... Han rök ihop med Kaxmörten i går kväll, och när vi skulle gå kvällspromenaden så såg jag att han haltade. Vid närmare inspektion såg jag att han hade fått ett sår på undersidan av tassen, så det var bara att sätta på munkorgen på honom och tvätta såret. Han blir nämligen lätt arg om man gör något med honom som han inte gillar, och eftersom vi fortfarande tränar på det varje dag så får han ha munkorg på sig när jag klipper hans klor eller gör rent sår. Då slipper jag oroa mig för att han ska nafsa mig. När såret var rent och öppet så fick han gå och lägga sig över natten med munkorgen på så att han inte skulle hålla på och slicka sig och få in bakterier i såret. I morse haltade han fortfarande lite, men ikväll är det bättre så jag hoppas att vi kan undvika ett veterinärsbesök den här gången. Han är i alla fall pigg vilket är skönt eftersom han är så infektionskänslig. Så nu håller jag tummarna för att såret läks ok och att det dröjer länge tills brorsorna ryker ihop igen... Ja, ja, jag kan ju alltid hoppas...!

Annie

2 kommentarer:

  1. Jag håller tummarna jag med!!!! Det finns roligare saker än att lägga pengar på veterinären!! Och man vill ju att de små ska må bra!!

    SvaraRadera
  2. Det verkar vara ok med honom nu, så min dunderkur med flera sårtvättningar, sårskorpsborttagning, munkorg och lugn och ro verkar ha gjort susen för den här gången! Tack och lov!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!