Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

onsdag 13 maj 2015

Regn- & städdag

Idag har vädret inte varit något roligt, speciellt när man är hundägare...:) Ena sekunden så vräker regnet ner, och nästa sekund så skiner solen och så har det fortsatt hela dagen. Jag hade tvättstugan bokad på eftermiddagen så vi gick en morgonpromenad innan. Det regnade, men Alfahanen och Kaxmörten hade sina täcken och regnet var ganska lätt så jag och Solstrålen blev inte alltför blöta. Sedan sprang jag upp och ner till tvättstugan ett antal gånger och utanför fönstret så vräkte regnet ner. Men sedan kom solen fram, och trots att det egentligen var lite för tidigt för eftermiddagspromenaden så tänkte jag att det var lika bra att passa på medan det var uppehåll. När vi kom ut så hade det börjat droppa igen men då hade vi redan kommit ut så då tänkte jag att lite regn gör inte så mycket. Men det började regna mera och vi vände hemåt. Då började det åska och ÖSREGNA stora regndroppar/hagel och vi började springa i full fart mot ytterdörren. Jag lovar att jag inte behövde övertala hundarna att skynda; de sprang fortare än mig!
Sedan har jag städat hemma. Faktum är att jag faktiskt kände för att städa och sortera saker (det händer ungefär en gång vartannat år!) så jag fick en hel del gjort:) Jag har redan sorterat nästan alls nytvättade kläder. Jag har sorterat och stoppat undan alla mina julmusiks-cd och julfilms-dvd (det kanske var på tiden, eller vad säger ni...haha!). Sedan har jag lagt undan mina vintertröjor och tagit fram sommargardiner till vardagsrummet, och tagit ner lite saker till källaren. Det finns lite kvar att göra, men jag är riktigt nöjd med vad jag har åstadkommit idag:) Att bara dammsuga hemma kan vara fruktansvärt jobbigt för mig de dagar jag mår dåligt, så jag är väldigt stolt över mig själv när jag faktiskt får sådana här saker gjorda:)
Jag vet inte riktigt varför jag helt plötsligt kände för att städa och rensa i små röror... Kanske var det för att det trots regnet börjar kännas som sommar, eller kanske var det hormonerna som spelar mig ett spratt, eller kanske var det det speciella sommarljuset som lyser upp alla skrymslen och vrår... Men hursomhelst, jag är nöjd och jag är också riktigt glad att jag och hundarna inte har något planerat imorgon för jag har en känsla av att jag kommer att vara riktigt trött...

Annie

1 kommentar:

  1. Vi har haft samma väder som ni.. .i två dagar nu. Omväxlande kan vi kalla det.. och man brukar ju säga att omväxling förnöjer - om man nu ska försöka se det från den ljusa sidan! :)

    Vad duktig du var som fick så mycket gjort. Smart att passa på när andan föll på... inte alltid man känner lust att göra de där grejerna!!! Jag prioriterar alltid barn och hund framför det som för många är "måsten"...

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!