Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

söndag 10 maj 2015

Skön söndag!

Det har varit en skön dag:)
Syrran och jag åkte en sväng till Panduro och drömde pysseldrömmar bland pärlor, garner och scrapbooking prylar! Jag och syrran älskar att gå omkring där och titta på alla underbara saker och få en massa inspiration:) Affären har inte funnits här så många år, och när vi fick höra att de skulle öppna nära oss...ja, vad ska jag säga..! En del av mig jublade, men en annan del av mig insåg att det skulle vara väldigt jobbigt att se alla dessa underbara pysselsaker/material och bara ha möjligheten att köpa en bråkdel av det...haha!

När jag satt vid datorn hade jag sällskap av Solstrålen som rullade ihop sig i en supersöt liten boll brevid mig:)

 
Jag har också fortsatt att brodera på min älva under dagen...

 
...och har kommit så här långt. Nu när jag är klar med klänningen som är det roligaste att brodera, så får jag kämpa lite mer med motivationen att fortsätta på den här tavlan. Men jag kämpar på och försöker att bara tänka på stunden när jag får börja sy på glittertrådar och alla pärlor...!

Under dagen så klickertränade jag hundarna. Både Kaxmörten och Alfahanen kan massor av trix (t ex Gapa, Titta Vänster, Sträck på dig, Nicka, Rulla, Apport) och Alfahanen kan ännu mera saker, supersmart som han är (Städa, Stäng låda/dörr, Göm dig, Skall, Titta Höger! mm) men Solstrålen har krävt så mycket vardagslydnad/träning de här första tre åren, att jag ligger efter med hans 'trixträning'. Dock är han väldigt lättlärd så jag försöker att träna lite med honom när jag orkar. Det gäller ju också att fundera ut vilka trix som kan vara bra för/passar honom att lära sig:)

Senare på dagen hade vi också en aktiveringsstund när hundarna fick varsin aktiveringsleksak fylld med leversnittar, och den stunden är väldigt populär! Jag försökte ta några foton, men alla bilder blir suddiga eftersom mina älsklingar är så duktiga när de håller på med sina leksaker att det är full fart hela tiden:) Dock varvade vi ner med lite tuggben efteråt, och då gick det att ta lite kort:)

Solstrålen vill gärna tugga på sina tuggisar nära inpå någon (mig i det här fallet).

Alfahanen tuggar på tuggis brevid en av hans aktiveringsleksaker.
Jag har ännu inte stött på en aktiveringsleksak som han inte bemästrar..!


Kaxmörten börjar bli trött efter all lek...


 
...och nu har han lagt sig tillrätta:))
 
 
 
Va, brukar inte ni ligga och sova så här?!
 
Annie

5 kommentarer:

 1. Jo, jag sover alltid så där:)

  SvaraRadera
 2. Ja det är väl därför du somnar så fort på kvällarna! Bekvämare sovställning kan man ju inte tänka sig...haha!

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt att träna trix!!!!!! Jag älskade att göra det tillsammans med Pepsi, men Denniz och jag har inte kommit dit än. Han blir fortfarande osäker väldigt lätt, så jag vill att han först ska känna sig helt trygg innan jag börjar med saker han inte riktigt förstår... men sedan... hoppas jag att han ska tycka att det är jätteroligt att träna!

  Vad duktig du är som har lärt hundarna alla de där trixen!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju så...man måste anpassa allt till hur hunden är, hur den mår och vad den klarar av, Det är därför jag inte har kommit så långt med Solstrålen - det har hela tiden varit en massa annat med honom. Samtidigt så vet jag ju att våran kommunikation förbättras ju mer vi tränar, så jag försöker göra lite mera speciell träning nu:)
   Vad du har berättat om Denniz så kommer han nog lära sig massor av trix när han är redo - han har ju redan lärt sig en massa saker av bara farten:)

   Radera
 4. Och just det ja.. glömde.. sköna bilder!!! =)

  SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!