Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

tisdag 12 maj 2015

Mumsig middag!

Idag gjorde jag en av mina favoritmåltider på sommarhalvåret! Eftersom Willys hade erbjudande på både fetaost och zucchini så passade det riktigt bra att göra Couscous sallad med zucchini och fetaost ! Receptet kommer ursprungligen från http://www.bbcgoodfood.com/ , men så här gör jag 'på svenska':

Couscous sallad med zucchini och fetaost !

Skiva två stycken zucchini i  1/2-1 cm tjocka skivor. Pensla dem med olivolja och salta och peppra skivorna. Sätt på en grillpanna/grillen och grilla dem på båda sidorna tills de mjuknar.

 
Samtidigt så häller man upp 3 dl couscous i en stor skål, och häller på 3 dl vatten/buljong och låter det stå under lock i minst 5 minuter så att den sväller. Använd en gaffel och 'luckra upp' couscousen. När zucchini-skivorna är färdiggrillade lägger man dem i skålen med couscous. Hacka upp ett paket fetaost (150-200 gram) och blanda i med zucchini-skivorna och couscousen. Pressa över citronsaft efter egen smak. Jag gillar en lite mer syrlig smak så jag pressade över saft från en och en halv citron.
Salladen håller bra till nästa dag. Jag brukar då mikra den lätt i micron så att den blir ljummen:) 


Jättegott om man gillar zucchini och fetaost...:))

Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!