Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

onsdag 18 juni 2014

Snabba fingrar!

Wow,  vad jag är imponerad av mig själv!!!

(Får man säga det?!)

Igår kväll stickade jag vidare på min sommartopp med det gula nystanet tills det var slut, och i eftermiddags stickade jag vidare med ett ljusblått nystan tills det var slut, och då var hela stycket c:a 55 centimeter!!!



Jag hade aldrig kunna drömma om att jag skulle kunna sticka så långt på bara drygt ett dygn..!

Jösses, sa jag att jag var imponerad av mig själv..?

Klart och tydligt så har jag inte tappat någon hastighet i min stickning, trots att det inte blivit så mycket stickning de senaste årtiondena.

Det är ett roligt bomullsgarn att sticka med eftersom det blir struktur på stickningen trots att det bara är slätstickning. Det beror på att garnet är tunt och tjockt om vartannat, så vissa maskor blir små och tunna och andra maskor blir stora och tjocka.


Jag stickar inte efter något mönster, eftersom jag tänker mig att toppen ska vara ganska rak och enkel i modellen. Dock måste jag göra något runt halshålet så jag får snart börja mäta och fundera på hur det ska stickas. Jag tänker mig en enkel halsringning med en virkad kant - vi får se om det blir så i slutändan...
 
Ha det bra,
 
Annie



2 kommentarer:

  1. Det var snabbt stickat! Det blir nog en fin och färggrann sommartopp till slut! / Annika

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat!
    Ha en trevlig Midsommar med familjen och hundarna!
    Kram, T

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!