Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

onsdag 18 juni 2014

Snabba fingrar!

Wow,  vad jag är imponerad av mig själv!!!

(Får man säga det?!)

Igår kväll stickade jag vidare på min sommartopp med det gula nystanet tills det var slut, och i eftermiddags stickade jag vidare med ett ljusblått nystan tills det var slut, och då var hela stycket c:a 55 centimeter!!!Jag hade aldrig kunna drömma om att jag skulle kunna sticka så långt på bara drygt ett dygn..!

Jösses, sa jag att jag var imponerad av mig själv..?

Klart och tydligt så har jag inte tappat någon hastighet i min stickning, trots att det inte blivit så mycket stickning de senaste årtiondena.

Det är ett roligt bomullsgarn att sticka med eftersom det blir struktur på stickningen trots att det bara är slätstickning. Det beror på att garnet är tunt och tjockt om vartannat, så vissa maskor blir små och tunna och andra maskor blir stora och tjocka.


Jag stickar inte efter något mönster, eftersom jag tänker mig att toppen ska vara ganska rak och enkel i modellen. Dock måste jag göra något runt halshålet så jag får snart börja mäta och fundera på hur det ska stickas. Jag tänker mig en enkel halsringning med en virkad kant - vi får se om det blir så i slutändan...
 
Ha det bra,
 
Annie2 kommentarer:

  1. Det var snabbt stickat! Det blir nog en fin och färggrann sommartopp till slut! / Annika

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat!
    Ha en trevlig Midsommar med familjen och hundarna!
    Kram, T

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!