Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

onsdag 4 juni 2014

5:2 med vattenmelon!

Idag var det halvbantardag som gällde. Det är ett konstant vägande och räknande hela dagen för att få till det med kalorierna, speciellt eftersom jag gärna vill välja själv vad jag ska äta istället för att följa färdiggjorda menyer.

Så, vad stod på min meny idag?
  • 2 st doughnut persikor
  • 400g tomater
  • 1 knäckebrödskiva + 25g sardiner
  • 80g rostbiff 
  • 350g vattenmelon
Det funkar bra att köra 5:2 nu på sommaren eftersom nästan alla grönsaker och frukter jag vill äta finns till extrapris i affärerna. Faktum är att jag har  släpat hem en vattenmelon på 6 (!!!!) kilo från affären idag. Man skulle ju kunna tro att vattenmelon har väldigt få kalorier och bara består av vatten, men faktum är att 100 gram vattenmelon innehåller 38 kcal, medan tomater innehåller 21 kcal och isbergssallad 10 kcal/100 gram. Dock smakar det väldigt gott med lite läskande vattenmelon till kvällen, även om det kanske inte mättar så bra...

Dagens virkade grytlapp är gammelrosa och vit, och jag tycker att den blev ganska söt:)


Ha det bra,

Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!