Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

måndag 19 april 2021

Ibland är det väldigt svårt att förlåta sig själv...

 Jag klantade mig rejält förra veckan och glömde bort något väldigt viktigt. Och sårade någon jag bryr mig väldigt mycket om😔😢. 
Jag har mått riktigt dåligt över det sedan dess. Och det fanns förstås inte en chans att jag skulle kunna skriva vettiga blogginlägg när det enda jag kunde tänka på var vilken idiot jag är. 
Men nu har det gått ett antal dagar och jag har fått jobba med mig själv och försökt börja förlåta mig själv. Tabben blev verkligen den mentala droppen som fick bägaren att rinna över hos mig och sänkte mig totalt. 
Jag vet ju egentligen varför det blev som det blev. Jag har haft fullt sjå att hålla mig själv flytande i tillvaron de senaste månaderna när jag har kämpat med dålig sömn, oro över hundarnas hälsa, göra Solstrålens sjukgymnastik, dyra veterinärkostnader, urusel ekonomi, klimakteriebesvär mm mm. All energi har liksom gått åt till att bara överleva och göra det mest nödvändiga för att livet ska gå runt. Men trots att jag är medveten om detta har det varit svårt att förlåta mig själv för att jag sårade någon som är viktig för mig. Jag har också haft tid att fundera på vad jag kan göra för att försöka kompensera för mitt klantighet... 

Men livet måste ändå gå vidare och hundarna och jag hade fullt upp i helgen som bjöd på fint väder. 


Vi har hittat en ny promenadsträcka där vi passerar en vacker å.


Och stora åkrar...


..med lite hästar.


Saknar verkligen skärgården numera...


...så det är väldigt rogivande att kunna stå på en bro och höra och se ån forsa förbi nedanför.


Det är en ganska lång promenad så vi somnade alla tre på soffan efteråt om jag inte minns fel.


Framåt kvällen var det dags för lite lördagsgodis...


...och som vanligt tuggar Solstrålen helst på sina godsaker under matbordet.


På kvällen blev det sport, och framför allt ishockey med Washington Capitals och Bäckström som tuffar på mot slutspelet i NHL efter den förkortade grundsäsongen.


Samtidigt som jag följde ishockeyn så broderade jag med pärlor. Det är inte något jag gör särskilt ofta, men det är ganska kul när jag väl håller på med det. Och fint blev det.


På söndagen fyllde syrran år och hon och svågern bjöd på grillat på deras altan.


Av mig fick hon en broderad tavla med husvagnsmotiv. Hon och svågern är ju numera helfrälsta husvagnsägare.


Hundarna tyckte som vanligt att det var jätteroligt att besöka 'moster'.


Det var varmt och skönt på deras altan i eftermiddagssolen och grillmiddagen och födelsedagstårtan smakade jättegott.


När vi kom hem tittade jag på ödesmatchen i ishockey mellan Brynäs och HV71.


Jag är glad att det lokala laget Brynäs vann och fick vara kvar i SHL efter mycket om och men... men det gjorde verkligen ont i hjärtat att se de helt förstörda spelarna från HV71; ett lag som därmed blev delegerat till Hockeyallsvenskan nästa år.
Sport är verkligen grymt ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!