Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 26 juni 2020

Spa-dag!

Idag drog jag nytta av det extremt varma vädret och tvättade hundarna. Det är en hel procedur att få till det, så det är tur att det inte behövs så ofta. Jag måste tömma i princip hela badrummet eftersom hundarna skakar på sig och blöter ner hela golvet och stänker hundhår över hela utrymmet. Sedan laddar jag upp med en hel hög med handdukar; det behövs minst 2 stora handdukar till varje hund.

Jag hade egentligen tänkt att börja med Kaxmörten, men Solstrålen var väldigt intresserad av vad jag gjorde så då började jag med honom. Dock tror jag inte han blev så glad när han upptäckte att jag tänkte tvätta honom, haha. Det är inte något större problem att få in honom i duschen, men sedan försöker han smita ut ur duschen medan jag tvättar honom. Det blev några kamper oss emellan när jag försökte hålla i en dyngsur hund som ville rymma (tack och lov hade jag stängt dörren till hallen) så jag och golvet blev dygnsurt. Och jag fick några rejäla blåmärken (upptäckte jag efteråt), men på det hela taget gick det bra ändå.

Sedan var det dags för Kaxmörten. Vid det laget hade han fattat vad det var frågan om och var inte så där jättesugen på att gå in i badrummet. Tack och lov är det lätt att lyfta upp honom och ta in honom; jag kommer ihåg hur jag fick kämpa med att få in Tyson i duschen eftersom jag inte orkade lyfta honom...
Men när Kaxmörten väl var i duschen och jag började tvätta honom så stod han helt stilla och försökte inte smita iväg en enda gång. Fast han såg inte glad ut. Han avskyr ju att bli blöt så duscha är INTE hans favoritsysselsättning. Dock var han den som var i störst behov av en tvätt eftersom hans mage blir så smutsig på höst/vinter/vår på grund av hans korta ben.
När båda hundarna sedan var rena och avtorkade var jag (och hela badrummet) plaskblöt så då blev det min tur att hoppa in i duschen.

Nytvättad hund som inte har förlåtit matte...

En mindre munter Solstråle.
 Trots att de inte gillar att duscha etc, så blir de fulla av energi efteråt så jag skulle tro att det är ganska skönt att bli ren och få svalka av sig lite grann. Men så småningom slocknade båda hundarna medan matte var nere i tvättstugan och tvättade en hög med dyngsura handdukar...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!