Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 11 juli 2019

U23-europamästerskapen i friidrott

För över ett år sedan fick jag reda på att våran närmsta stora stad Gävle skulle vara värd för U23 Europamästerskapen i Friidrott nu i juli, och då blev jag riktigt sugen på att passa på att gå och titta på friidrott live. Speciellt chansen att få se Armand Duplatis hoppa stavhopp lockade! Men i våras fick jag höra att han inte skulle delta och då kändes det inte lika viktigt; speciellt med tanke på att de visar en stor del av tävlingarna på SVT.
Men tack vare att vi bor så nära så lyckades min syrra och systerdotter lägga beslag på några biljetter till den första dagens tävlingar vilket även gav mig chansen att också få hänga på...och det var idag!


Den svenska sommaren visade sig inte direkt från sin bästa sida, så även om det var soligt ibland så var det både kallt och blåsigt på arenan. Dessutom satt vi på huvudläktaren där det var skugga så stundtals hade jag både fleecetröja och jacka på mig. Jag drömde till och med om vantar en stund. Fast jag är väldigt frusen av mig...


Kul att se riktiga Sverige-fans på plats.

På förmiddagen var det bara kvaltävlingar och början på damernas sjukamp och sedan var det ett par timmars lunchbrejk. Då passade vi - jag, syrran och Linnea - på att åka till mamma och äta lite lunch. Sedan följde mamma med oss tillbaka till arenan för att följa eftermiddags/kvällspasset.


 Innan de tävlingarna började så fick publiken lyssna på en intervju med hundförarna till den första svenska anti-dopinghunden som skulle patrullera tävlingarna och hålla tävlingarna rena från antidoping-preparat. Ganska häftigt kan jag tycka, speciellt eftersom hunden var riktigt söt!


Jag, syrran, Linnea och mamma på plats på huvudläktaren.


Även tv-kommentatorerna var på plats: Kajsa Bergkvist och min favoritkommentator Jacob Hård. För en sportnörd som mig så var det lika spännande att se dem live som själva tävlingarna😁.


Turligt nog så fick vi se stavhopp eftersom de hade kval till finalen, och det var riktigt imponerande och fascinerande att se de unga karlarna hoppa! Så mycket styrka, fart och energi och sedan det enorma lyftet över ribban! Det var nog det bästa från dagen.


Vi satt nära banan och mållinjen så det var också imponerande att se kvaltävlingarna i 110 meter häck och 100m för både damer och herrar. Man får en helt annan känsla för farten och styrkan hos de som tävlar när man bara är några meter ifrån dem...istället för att se dem som små gubbar/gummor på en tv-skärm.


En av våra medaljhopp Henrik Karlsson sprang riktigt bra på 100 meter och gick vidare till final och blev också intervjuad efteråt.


Vi hade en svensk dam i 100-meters semifinalen också men hon gick tyvärr inte vidare till final.


Efter 4 grenar i sjukampen låg Bianca Salming topp-10 när dagen var slut. Få se om hon kan klättra i resultatlistan imorgon...


 Den sista tävlingen för dagen var herrarnas 10000 meter som vanns av en jätteduktig fransman som imponerade under hela loppet. Vi satt bredvid några andra franska deltagare och det hejades på ganska vilt kan jag lova!

Det var en jättekul dag med väldigt många häftiga intryck...men nu ser jag fram emot att följa resten av tävlingarna under helgen från tv-soffan där jag har det varmt och skönt, kan se repriser på tvn och blir serverad all nördig sportinfo jag behöver från Jacob Hård och Kajsa Bergkvist!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!