Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

onsdag 10 juli 2019

Nyttigt och hemlagat

Det är den tid på månaden när det börjar bli tomt på kontot och då brukar jag få baka och laga mat extra mycket för att spara pengar. Idag hade jag inget bröd hemma så jag bestämde mig för att baka. Det här året har jag försökt lägga om maten en del och äta sådant som är mera nyttigt och bra för hälsan. Bland annat har jag insett att det vita brödet som jag gillar inte är särskilt bra för hälsan så jag försöker nu äta bröd som innehåller fullkorn och fibrer och gärna frukt och fröer. Jag har köpt sådant bröd när det varit på extrapris, men nu var det slut i frysen så jag försökte göra min egen variant.


Jag utgick från ett brödrecept av Leila Lindholm med russin, brödkrydda och mörk sirap, men jag använde både dinkelmjöl och grovt grahamsmjöl så det blev riktigt grova bullar. De smakade ok när jag åt en nygräddad, så jag hoppas de även smakar ok efter att de har blivit frysta.

Dessutom gjorde jag en rostad tomatsås av tomater som jag köpte billigt för någon vecka sedan, så det blev fullkornspasta med tomatsås och mozzarella till middag. Jag försöker vänja mig med att äta nyttigare fullkornspasta också, och middagen smakade helt ok idag också.

Min förhoppning är att om jag fortsätter med dessa nyttiga matvanor så kommer jag till slut att vänja mig med smaken mm och tycka att det för det mesta är godast med nyttigare alternativ. När jag var tonåring så slutade jag att äta margarin på mina mackor så jag vet att det går att lära om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!