Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 29 januari 2015

Filmdate och lite korsstygn

Idag var det äntligen dax för en filmdate igen hemma hos bästa T. Vi smaskade på vindruvor, blåbär och apelsiner och tittade på Jurassic Park medan hundarna låg och sussade runt omkring oss. Alltid lika avkopplande och trevligt för både människor och hundar:D

De senaste dagarna har jag börjat bli sugen på att brodera igen. Det är lustigt hur handarbetssuget kan variera så mycket; i våras broderade jag hela tiden, men framåt hösten ville jag bara virka. Efter julen var jag sugen på att sticka och den senaste veckan har korsstygnen börjat kalla på mig igen. På Hemtex rea efter julen så fyndade jag ett mobilskal som man kan brodera på, och nu när jag har en begagnad iphone (efter ett känslomässigt drama som innehöll min gamla mobil och en tvättmaskin...) så har jag faktiskt användning för ett mobilskal. Frågan var ju bara vad jag skulle brodera för motiv, men när jag fick hem en korsstygnstidning med det här mönstret...


...så var problemet löst:) Det kändes som ett perfekt mönster för mig eftersom jag älskar starka färger och frukt! Mitt skal är svart, men det gör ju bara att färgerna står ut ännu mer - hoppas jag i alla fall:) Så ikväll letade jag fram passande broderitråd och satte igång och broderade mitt personliga mobilskal.

Så här långt har jag kommit nu. Jag kommer nog att ändra färgen på bakgrunden - kanske lila? - men jag får se hur det ser ut när alla frukterna är broderade. Jag trodde det skulle vara svårare än vad det i själva verket var. Nålen går lätt igenom hålen och det går ganska snabbt att brodera. Dessutom är det JÄTTEKUL! Önskar att jag hade köpt ett skal till så att jag kunde brodera ännu ett skal med något annat motiv... något juligt kanske...

Om du är en handarbetsnörd så kanske du är intresserad av hur skalet ser ut på insidan...


...så här är en bild på den. Jag var lite fundersam på hur det skulle fungera att fästa trådarna på baksidan, men det är inte några som helst problem.Faktum är att det här är verkligen ett jätteroligt projekt och jag tror inte att det kommer ta många dagar för mig att göra klart mobilskalet:))

Annie

2 kommentarer:

  1. Vad kul att du har satt igång med skalet, det kommer nog bli jättesnyggt! Jag har en teori om att vilket handarbete man är sugen på hänger till viss del ihop med årstiden, de följer gärna samma mönster. Vad tror du?

    SvaraRadera
  2. Kanske till en viss del, men det stämmer nog inte helt på mig... Men en intressant teori som tåls att diskuteras:)

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!