Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

tisdag 20 januari 2015

Vad får vi för mat idag, matte?

Idag var jag iväg med syrran och fyllde på med garn till min julfilt och hundmat till Alfahanen. Eftersom hundarna är så olika både i ålder, hälsa och ras, så äter hundarna olika foder.
Alfahanen får foder som innehåller extra mycket omega-oljor och glukosamin eftersom han har lite känsliga leder vilket är vanligt hos schäfrar. Dessutom är han en äldre hund som behöver bra foder som hjälper honom att må så bra som möjligt på ålderns höst.

Solstrålen äter numera veterinärsfoder. Han har så många hälsoproblem att det känns superviktigt att han får det ALLRA bästa foder som finns så att jag vet att han har fått i sig allt som han behöver för att han ska vara så frisk som möjligt. Tyvärr så är fodret svindyrt, men tack och lov så hjälper mamma mig med halva kostnaden. Jag har verkligen tur att jag har en familj som förstår hur VIKTIGA mina tre älsklingar är för mig och mitt eget välmående.

Kaxmörten har just nu inga hälsoproblem så han får normalfoder. Just nu äter han det svensk fodret Doggy som inte är så dyrt men ska vara ok ändå. Dock är jag alltid på jakt efter bättre hundfoder till bra priser. En skillnad på olika torrfoder kan vara mängden kött/fisk/fågel som fodret innehåller. Doggy innehåller till exempel 10% kött medan ett dyrare märke kan innehålla uppåt 20% kött. Dessutom är det ofta mera nyttiga tillsatser i de dyrare fodrena och mindre spannmål som egentligen bara är 'utfyllnad'. Hundmat på burk som man kan köpa på affärerna är ännu värre. De flesta av dessa - som hundarna älskar - innehåller bara omkring FYRA procent kött! Det är lite skrämmande att fundera på vad resten av den blöta 'hundmaten' innehåller! Det jag har märkt är att de gånger Alfahanen har fått sådan 'mat' så har han blivit lösare i magen vilket normalt sett indikerar att fodret inte fungerar så bra. Dessutom är blötfoder inte bra för hundars tänder så jag föredrar torrfoder - även om hundarna inte håller med mig...

Tack och lov har både Kaxmörten och Alfahanen bra magar som tål foderbyte då och då, vilket gör att jag kan anpassa deras mat lite grann efter plånboken och olika erbjudanden som dyker upp. Annars skulle jag få problem. Att ha tre hundar är kanske inte det smartaste med min begränsade ekonomi...MEN det är det bästa för min själ!

Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!