Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

måndag 19 januari 2015

Tid för sockor!

 
Eftersom jag börjar få tillfälligt slut på det röda garnet till min julfilt så har jag stickat lite sockor istället. Inte för att jag har dåligt med hemstickade sockor, utan för att det är en enkel grej att sticka; speciellt med restgarner som jag har mycket av:) Dessutom är jag VÄLDIGT frusen om fötterna och har nästan alltid sockor på mig hemma, så flera sockor är alltid välkomna:) Jag har sockmönstret i huvudet så det är lätt och avkopplande att sticka medan jag tittar på tv.
 
 
Just nu har jag ett sug efter att sticka flätor så jag prövade att för en gångs skull göra en annorlunda resår med flätor på mina rosa sockor. Det blev fint men var knappast värt det. Flätorna blev inte så framträdande som jag hade tänkt mig och det var lite väl krångligt att hålla på med en extra strumpsticka hela tiden bara för en sockresår. 
 
 
När jag stickar sockor så använder jag garn som innehåller lite ull, eftersom det är mer slitstarkt än bara akrylgarn. Jag använder alltid en extra ulltråd när jag stickar hälen, eftersom hälen är den del som normalt slits fortast. Dessutom så gillar jag tjocka sockor så jag använder alltid tjocka garner eller så stickar jag sockorna med dubbelt garn.
 

Idag stickade jag klart ytterligare ett par sockor med ett gammalt nystan benvit Skotte (som jag fick av mamma) och ett nystan av Järbos Vinga garn i gammelrosa som jag köpte till halva priset. De blev riktigt bra; tjocka, gosiga och mjuka:) Jag ska bara fästa trådarna innan mina fötter kan mysa...

Annie

3 kommentarer:

  1. Den ljusrosa sockan gillade jag bäst:)

    SvaraRadera
  2. Så fina. Själv är jag bortskämd med att mamma och syrran stickar till mig och min familj. Jag kan inte sticka själv.

    SvaraRadera
  3. Tack! Vilken tur att du kan njuta av handstickade sockor ändå! Jag brukar sticka sockor åt syrran oxå - det är kul att det uppskattas:)

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!