Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

lördag 31 januari 2015

Akta er för chipsmonstret!

Jag gick iväg till Willys för att köpa apelsiner  och någon helgtidning typ Leva & Bo.
Jag plockade på mig en påse apelsiner och gick runt i affären för att komma till kassan där tidningsbilagorna fanns.
På vägen gick jag förbi chipshyllan och där var det ett erbjudande på OLW-påsar; två stycken för 32 kr. Normalpriset är 20 kr för en påse. Förra veckan hade de samma erbjudande och de brukar inte ha samma erbjudande flera veckor i rad, men vem vet? De kanske hade fått för många chipspåsar levererade? Inte mitt problem. Jag utnyttjade erbjudandet förra veckan, och såg att det fortfarande fanns kvar den här veckan också så jag bestämde mig för att köpa två påsar till (ja, jag vet, men jag är sugen på chips just nu!).
Jag tog två helgtidningar också vid kassan och ställde mig i kön.
När jag kom fram till killen i kassan så hade jag ett halvt öga på inslagningen av varorna - jag har alltid koll på priserna eftersom det ofta är lite tomt i plånboken...
Jag tyckte att det blev lite för mycket pengar - 95kr - när jag skulle betala, så när jag fick kvittot så kollade jag igenom det.
Inget avdrag på chipspåsarna.
Jag sade till killen i kassan att det var fel pris på chipspåsarna på kvittot - det skulle vara avdrag med 8 kr.
Han tog kvittot och tittade på det och frågade mig sedan om jag hade handlat chips tidigare i veckan?
Va?! Inte har jag koll på det så jag sade att jag inte visste.
Ja det måste du har gjort i alla fall, sa killen,  för då gäller inte Willy+ flera gånger. Vill du ha pengarna tillbaka?
Ja tack sade jag medan skallen funderade... 'Willy+?? Var det Willy+?' Jag brukar ha koll på vad det är för olika erbjudanden så det kändes lite konstigt.
Jag tog några steg ut genom affären men så kände jag: NEJ, det stämmer inte, jag måste gå och kolla vad det stod för erbjudande på hyllan! Visst hade jag rätt??!!
Så jag gick in igen och tillbaka till chipshyllan.
Där stod det på skylten: Kampanjerbjudande: 2 påsar för 32kr! INGET Willy+!
Irriterad gick jag fram till kassan och sade till killen att det var INTE ett Willy+ pris, utan ett vanligt kampanjpris.
Jaha, jag får kolla det, sa killen.
Det är inte rätt!! sa jag och gick ut.
Jag var så irriterad!! Jag borde ha fått chipspåsarna för 32kr! Och om det var ett erbjudande som var kvar sedan förra veckan som inte gällde längre, så hade de haft 6 dagar på sig att ta bort skylten!! Och eftersom den satt där så borde jag ha fått påsarna för 32kr! Annars är det falsk, och olaglig prissättning!!!
Jag gick hemåt muttrande för mig själv, men helt plötsligt slogs jag av tanken: VARFÖR blir jag SÅ irriterad över chipspåsar?! Nog för att jag har ett sug efter chips, men det är ju inte HELA världen! Någon distans till saker lär man ju ha, eller?!
Sedan kliver jag innanför dörren hemma och kommer plötsligt på: Jag fick mensen idag!
JAHA....det var DÄRFÖR som jag förvandlades till ett ilsket bi över chipspåsar....

Så kan det vara när man är kvinna...

Lite senare under dagen kom reklam från Coop som gäller nästa vecka. De ska ha extrapris på OLW chipspåsar: 2 stycken påsar för 32 kr...
Det blir nog en tur till Coop i veckan.

Annie

3 kommentarer:

  1. Fast de brukar vara bra på Willys om de har fel på priserna så jag förstår dig...

    SvaraRadera
  2. Voine voine - visst blir man irriterad när man ställs inför vrånga butiksbiträden...

    SvaraRadera
  3. Hoppsan, gäller att handla chipspåsarna på rätt ställe, irriterande!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!