Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 1 juli 2022

Att komma igång med blogg och safttillverkning...

 Var och varannan dag tänker jag på bloggen. På saker som jag skulle kunna skriva om. Men sedan är det något program jag hellre vill se, eller något handarbete som jag hellre vill hålla på med, eller så blir jag för trött... och så lägger jag tankarna på bloggen åt sidan igen och dagarna går.

Men nu är det lite lugnare med sport några dagar innan EM i fotboll börjar nästa vecka och jag känner mig ganska ok inombords just nu, och har redan öppnat datorn för att skriva email till försäkringsbolaget... och så har jag laddat ner bilder jag har tagit den senaste tiden...så det kanske kan bli lite blogginlägg igen...? 

Annat jag har sysslat med idag är annars att göra iordning fläder- och jordgubbssaft. Vid hundgården har vi ju fläderbuskar med blommor som luktar så gott och i år blev jag verkligen sugen på att göra flädersaft igen. Speciellt med tanke på hur dyrt allt är i år så känns det rätt att göra egen dricka. Och jag gillar ju verkligen flädersmaken.


För några veckor sedan gjorde jag en sats på några liter, men jag testade att göra den utan citronsyra. Jag vet att det hjälper med hållbarheten, men saften blir så himla sur vilket innebär att jag får tillsätta alldeles för mycket socker vilket sedan påverkar tänderna...så den här gången satsade jag på andra (äldre) sätt att göra saften hållbar och drog ner på sockret.


Jag blev ganska nöjd. Saften skulle kunna vara sötare (jag gillar sött!) men tänderna klarar inte av det så nu har jag nått en bra kompromiss som innebär att jag kan dricka saften varje dag utan hälsoproblem.
Därför tänkte jag att jag skulle göra mer flädersaft, men det kraftiga regnet de senaste dagarna har förstört de flesta fläderblommorna så det var nu eller aldrig så att säga. 
Så vi gick förbi buskarna idag och jag plockade de blommor som fanns kvar och som jag kunde nå. Och så kontaktade jag min bloggkompis JOHANNA som brukar göra mycket flädersaft för att kolla om jag kunde använda smaksätta dagens saft med frysta jordgubbar? Jag har liksom ingen lust att lägga de färska och dyra och goda svenska jordgubbarna i saften....

Enligt henne går det bra, så jag tinade mina tråkiga jordgubbar i frysen och gjorde i ordning kastrullen med fläder- och jordgubbssaft...som nu ska stå i kylen i tre dygn och gotta sig. Och om utseendet nu är någon fingervisning så kommer det bli en riktigt god saft till slut. 

Jag har inte haft någon lust eller ork att göra så mycket i köket det senaste halvåret, men nu när jag håller på med saft igen så njuter jag av den där bortglömda men välbekanta tillfredställande känslan man får av att göra egen dricka och hälla upp på flaskor. Man känner sig väldigt rik helt plötsligt när man har fina flaskor stående på bänken med trevligt innehåll som man har tillverkat själv...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!