Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

lördag 2 juli 2022

Vilken natt...!

Vi var i vanlig ordning uppe ganska sent och efter kvällsmat till hundarna och kvällsrundan så var vi redo för sängen. Jag släppte in hundarna i sovrummet och båda hundarna hoppade upp i sängen medan jag gick in på toan för nattningssbestyren.

Som vanligt var det bara en nattlampa som lyste när jag skulle lägga mig i sängen så när jag satte mig i sängen så såg jag inte att jag satte handen...i...bajs😱😩! Någon av hundarna hade haft lite diarré 😩😩😩och jag misstänkte att det var Kaxmörten eftersom han dessutom försökte spy upp något i sängen.

Så klockan var nu två på natten och jag var trött och hade hundbajs i sängen😱😤😩!!! Att byta sängkläder var inte aktuellt eftersom jag bara har ett set med sängkläder till min dubbelsäng (kanske dags att skaffa ett set till...?), så först så tänkte jag gå och lägga mig på soffan och hoppas att jag kunde slumra lite i alla fall. Men sedan kom jag på att jag numera faktiskt har en riktig BÄDDsoffa som jag i alla fall kunde ligga i. Jag behövde bara ta fram lådan med lite extra sängkläder (för enkelsängar; inte dubbelsäng) som låg under sängen... Men innan dess behövde jag ta ut hundarna för att se om någon av dem hade flera akuta toalettbehov, så jag slängde på mig svettisbyxor och kofta över pyjamasen och gick ut på gräsmattan utanför huset. Där raglade jag runt trött och på riktigt dåligt humör (av förklarliga skäl tycker jag) och väntade på att hundarna skulle göra något. 
Vilket inte hände utan det enda som hände var att Kaxmörten försökte rulla sig i något äckligt... Och när vi skulle gå in i lägenheten upptäckte jag att det plötsligt var kladdigt under min foppatoffel...eftersom jag tydligen hade trampat i en rejäl hög med bajs innan vi gick in! Vid det här laget kände jag hur det började pyra ur mina öron och jag muttrade ilsket för mig själv när jag fick torka upp gegga i trapphuset och slänga toffeln i en hink med rengöringsmedel. Behöver jag säga att jag var RIKTIGT LESS vid det här laget?!

Sedan behövde jag flytta på nattduksbordet för att få fram lådan under sängen där de extra sängkläderna fanns, och sedan tog jag bort kuddar och filtar mm från soffan och tog fram sängdelen. Solstrålen sprang runt och tittade på mig och fattade ingenting (vad sjutton håller matte på med mitt i natten?!)...medan jag fortsatte att muttra för mig själv. Sedan bäddade jag och tog en insomningstablett och satte på fläkten en stund och lade mig i bäddsoffan för att försöka varva ner i skallen och försöka få ner kroppstemperaturen några grader. Jag loggade in på tvättstugan för att se när nästa lediga tvätttid fanns, och turligt nog så var tvättstugan ledig nu på morgonen. Sedan försökte Solstrålen hoppa upp i soffan ett antal gånger men jag 'morrade' ilsket åt honom och till slut förstod han nog att jag inte ville ha honom bredvid mig. Jag såg nämligen framför mig hur soffan också skulle råka ut för äckliga olyckor under natten... 

Till SLUT lyckades jag somna utmattad och svettig i mitt kvava vardagsrum och sov tills alarmet väckte mig obarmhärtigt tidigt kl 07. När jag yrvaket öppnade ögonen såg jag att Kaxmörten hade hoppat upp och lagt sig bredvid mig medan jag sov... Sedan var det bara att släpa sig ur bäddsoffan, lägga de skitiga sängkläderna i en kasse och vandra ner till tvättstugan. Jag lyckades faktiskt somna om en stund efter att jag kom tillbaka från tvättstugan, så jag är inte så trött idag som jag trodde jag skulle vara. Men det kan nog bli kämpigt att hålla sig vaken resten av dagen...
För övrigt kan jag rapportera att båda hundarna verkar vara bra i magen nu så jag vet inte riktigt vad som hände i natt. Jag bara hoppas att det aldrig händer igen...!!!

Myser i mattes säng...



1 kommentar:

  1. Men fy vad jobbigt! Det är ju så himla tråkigt när hundarna blir dåliga i magen inomhus och i sängen dessutom 😖 hoppas det inte kommer tillbaka!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!