Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

tisdag 17 maj 2022

Den som väntar på något handgjort väntar aldrig för länge

 Nu när det har varit så mycket spännande ishockey på tvn så har jag lagt bort broderierna som jag har hållit på med under våren. Det kräver väldigt mycket fokus och koncentration när man broderar och det fungerar inte så bra när man samtidigt ska titta på den extremt snabba sporten ishockey. Egentligen är det väl stickningen som fungerar bäst när man vill titta extra mycket på tvn samtidigt, eftersom man nästan inte behöver titta på vad händerna gör...i alla fall om man har stickat så länge som jag har. Men eftersom jag inte är ett dyft sugen på stickning just nu så har jag istället tagit fram virknålarna och börjat virka. Virkningen fungerar ganska bra när man ska titta på tv samtidigt, och det är inte så mentalt komplicerat att hålla på med.

Så när jag kollade igenom mitt garnförråd och funderade på vad jag ville virka så kom jag att tänka på en färgglad bomullsfilt som jag började virka på runt 2017. Så jag letade fram den och kände plötsligt att NU var det äntligen dags att göra klar den. Nu vill jag ha en ny färgglad sommarfilt!
Det behövdes egentligen inte så mycket. Alla rutor var redan klara och ihopvirkade, och jag hade också börjat virka  kanten runt filten. Dock var kanten väldigt bred och tidskrävande så jag satt hela helgen och virkade för att få den klar. Mönstret är The Meadow CAL, vilket är en gammal Drops' mysterievirkning. Numera har jag väldigt svårt för Drops mönster eftersom jag tycker de är röriga, men jag kämpade ändå på enligt mönstret i några varv, tills jag till slut bestämde mig för att frångå mönstret och avsluta filten som jag själv ville.
Och jag blev SÅÅÅ NÖJD!


Jag älskar de ljuvliga färgerna och jag blir glad bara jag ser filten. Jag är också så himla nöjd med hur kanten blev. Och storleken blev också bra eftersom jag använde tjocka bomullsgarner.


Det var ett tag sedan jag gjorde (klart) en virkad filt så det var härligt att återigen få uppleva den där stolta och tillfredsställda känslan man får när man är klar med något riktigt fint som man har skapat helt själv med sina egna händer.
Jag hade egentligen tänkt att ha filten i sovrummet, men just nu ligger den på soffan så att jag ska kunna njuta av den så mycket som möjligt under dagarna. Det tycker jag den förtjänar efter att ha väntat i fem år på att bli klar....

1 kommentar:

  1. Vad fint! Häftigt att göra en hel filt, stort projekt!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!