Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 6 februari 2020

Nytt nyttigt godis

Idag prövade jag att göra ett nyttigare typ av snacks, nämligen MOROTSKAKSBOLLAR. Jag har en känsla av att hormonerna gör att jag är småsugen på ätbart hela tiden vilket är ganska jobbigt, och när jag dessutom inte har råd att köpa tillräckligt med frukt och grönt så skulle det vara bra att ha lite andra nyttiga saker att äta istället. Rawfood-bollar har ju blivit väldigt populärt och jag har testat att göra BOLLAR MED DADLAR, KOKOS OCH APELSIN tidigare.
Nyligen såg jag dock receptet på morotskaksbollar som lät riktigt gott och eftersom jag redan hade nästan alla ingredienser hemma så bestämde jag mig för att testa receptet idag. Dock blev det några ändringar i receptet så här kommer min variant.

MOROTSKAKSBOLLAR

6-9 stycken dadlar (beroende på storleken)
2 dl hackade, skållade mandlar (men det går nog att använda andra nötter också)
1 dl rivna morötter
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
lite färskpressad citron- eller apelsinsaft
riven kokos att rulla bollarna i

Mixa allt ordenligt - utom saft och kokos - till en smet. Späd lite grann med citrussaften så att du får en bra smak och bra smet som går lätt att rulla till bollar. Forma bollar i valfri storlek och rulla bollarna i kokos.


Jag blev riktigt nöjd med dessa bollar och nu ligger de i frysen; tänker att de håller bättre där eftersom färsk morot ingår i receptet. Satsen blir ganska liten så nästa gång - när jag får tag på nötter till bra pris - ska jag nog göra en dubbel sats så att jag har ett stort lager att nalla av i frysen när jag blir sugen på något gott...och nyttigt...och mättande

Annars har jag stickat på andra höstsockan idag...


...och nu är jag nästan framme vid hälen. Har inte alls samma problem den här gången som när jag började på första sockan för två år sedan, och jag känner mig riktigt stolt över mig själv som har utvecklat min flerfärgsstickning och mönsterstickning så pass mycket det senaste halvåret😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!