Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

lördag 29 september 2018

Hundliv

Idag blev det en lång sovmorgon innan morgonpromenaden med alla tre hundarna. Igår kväll ramlade Alfahanen när han skulle lämna sin bädd; jag tror att han halkade på parkettgolvet. Det högg till i mitt hjärta och jag gick och lade mig bredvid honom på golvet en lång stund efteråt; både för att lugna ner honom och mig själv... Jag tror att kylan som kommer (igår kväll var det nollgradigt ute) gör att han får det svårare med hans svaga höft, så jag lade ut ännu en matta åt honom igår kväll. Jag har snart mattor och hundbäddar över hela golvet här hemma så att han ska kunna röra sig utan att halka eller tappa balansen mer än nödvändigt.

Promenaderna som vi går alla fyra tillsammans blir inte så långa eftersom Alfahanen inte orkar med långa promenader längre. Det är dessutom bättre för en gammal hund att gå flera korta promenader än få långa. Dock räcker det ofta inte för speciellt Solstrålen, så ofta får jag ta ut honom på en extra promenad eller lekstund. Idag borde jag egentligen ha gått med honom till hundgården så att han hade kunnat busat av sig, men istället valde jag att köra lite extra klickerträning hemma. Med torkade korvbitar som belöning var det ingen av hundarna som klagade.

Alfahanen var alldeles till sig och gjorde så mycket konster han orkade med där han låg på sin plats. Faktum är att det går mycket bättre att träna med dem tillsammans nuförtiden. När Solstrålen var yngre så gick det inte eftersom han ville ha ALLT godis och ALL uppmärksamhet och började bråka med de andra två om han fick vänta. Nu kan han faktiskt vänta en stund medan jag tränar de andra två  och då blir det mycket enklare för mig. Eftersom hundarna tyckte det var så gott kul att träna så tänkte jag att jag kanske skulle kunna lära Kaxmörten och Solstrålen något nytt nu när Solstrålen äntligen kan 'uppföra sig' vid träningstillfällena. Så jag började lära honom att titta till höger...och han fattade nästan på en gång! Kaxmörten tänkte jag lära att vinka med frambenen; vi får se hur det går. Men duktiga var de och kul hade vi. Och alla hundar sov gott efteråt!

Annie

2 kommentarer:

  1. Duktiga hundar! Elvira försöker lära en av våra katter att sitta och stå på bakbenen =)
    DMC 801 är det som fattas till duken, jag får väl göra en liten beställning kanske.

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!