Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

måndag 10 februari 2020

Höstsockorna klara!


Igår kväll blev jag klar med den andra HÖSTSOCKAN. Det tog mig alltså 3 dagar att sticka klart den andra sockan men 2 ÅR att få klart den första... Man kan se skillnad på hur jag stickar sockor nu mot förr när man tittar på bilden ovan. Den vänstra stickade jag först och då tog det tid och jag fick knöla lite med garnet, stickorna och mönstret mm.
Den andra sockan - till höger på bilden - stickade jag nu, och jag är nu van att följa med i stickmönster och kan sno trådarna på ett ganska snabbt och effektivt sätt. Vilket i sin tur betyder att det blir lite tajtare stickning, vilket i sin tur innebär att på en tajt socka så framträder tyvärr inte luserna (de enstaka vita maskorna) lika bra. MEN...man kan se att mönstret på fotdelen är mycket jämnare på den högra sockan vilket innebär att jag är bättre på att hantera trådspänningen nu.
Och nu har jag också lärt mig ett bättre teknik för att börja vid tån så det hade jag inget problem med. Så allt som allt gick det mycket bättre att sticka sockan en andra gång och det är också intressant att jämföra min stickning nu med för 2 år sedan.

Faktum är att jag tyckte det var en rolig socka att sticka, och det bästa med den är att trots att den är så mönstrad i två färger så behöver man bara fästa trådarna på fyra ställen (om inte garnet tar slut vill säga...). Det gör definitivt att jag är sugen på att sticka den igen...det absolut värsta jag vet med stickning och virkning är ju att fästa trådar😫.


Och för er som gillar att se 'baksidan' på ett arbete så ser det ut så här på denna socka. Ganska fint om jag får säga det själv!


Idag roade jag mig med att sticka denna fina vante (Tulipanaros av Maja Karlsson) med samma garn (Järbo Junior Raggi) och samma färger. Passformen var perfekt! Jag är så nöjd att jag äntligen har hittat ett garn från mina garngömmor som fungerar till detta mönster, och jag har ett helt gäng andra mönster som jag också vill testa på med det här garnet!

1 kommentar:

  1. Men wow! Så fina ❤️ Vanten blev jag extra kär i!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!