Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 1 februari 2019

Sport med hund



Just nu sänder SVT SM-veckan från Sundsvall. Det är en vecka då drygt 25 vintersporter (samt några inomhussporter) har sina SM-tävlingar samtidigt. Eftersom det är SVT som sänder så kan man utan problem titta på en väldigt massa olika sporter; allt ifrån rullstolsrugby till skotercross. Förutom de 'vanliga' skidsporterna så har jag en ny favoritsport som jag har tittat på i ett antal år, och det är DRAGHUND! Man tävlar med sin hund som endera drar en när man åker skidor, eller så drar hundarna sin matte/husse i en typ av kälke/släde.

Det är så roligt att se hundarna tävla med sina förare. Hundarna ÄLSKAR det, men det är inte alltid så rätt att få dem att gå rätt väg, eller att ignorera kamerorna längsefter spåret. 
Är det gemensam start kan det bli ordentligt trassel mellan ekipagen och ibland vill hundarna svalka av sig i snön och då tar det stop vare sig föraren vill eller inte. Hundarna springer ju i drygt en mil eller mer så de måste vara vältränade.
Förutom att se hundarnas entusiasm över att få springa så är det även härligt att se samspelet mellan hund och förare. Och det påminner mig om hur kul jag hade med Alfahanen när vi var ute och motionerade tillsammans när han - och jag😉- var ung.

När jag tittade på dagens tävlingar i draghund så var jag inte ensam om att titta.


Solstrålen blev väldigt intresserad eftersom det var ett sådant enormt skällande på tvn. Jag får ibland känslan av att han verkligen TITTAR på tvn och idag var ett sådant tillfälle. Han stirrade koncentrerat på tv när hundarna skällde lyckligt och sprang förbi kamerorna ute i skogen.

Vad GÖR de, matte?! Jag vill också pröva.
 Efter ett tag kom även Kaxmörten och var tvungen att kolla in vad som hände på tvn.


Det var ju väldigt mycket skällande hundar och då måste det ju vara intressant, eller hur?!


Idag var det draghund med husse/matte på skidor. Jag ser ännu mera fram emot helgens draghund med släde; det brukar bli väldigt underhållande och bjuda på några härliga skratt när hundarna får styra det hela!

Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!