Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 8 februari 2019

Min Frida's Flowers resa del 7

Nu är jag nästan klar med alla delar på den här underbara filten av Jane Crowfoot!                                Jag har bara några svarta varv att virka klart på några hexagoner och de får vänta tills dagsljus.

Jag har haft alla delarna liggande på mitt matbord den senaste veckan - jag äter normalt sett i soffan så det var inga problem😉 - och nu i kväll så tog jag en bild på mittendelen där jag har börjat virka ihop delarna.


Enligt mönstret ska man inte har en synlig söm på framsidan utan den är på baksidan av filten, men jag tycker personligen att det är snyggt med en synlig söm av fastmaskor som håller ihop delarna så jag har valt att ha ihopvirkningen på framsidan.


På grund av att många kanter är svarta så kommer man ändå inte se så många ihopvirkningar i slutändan. Och eftersom det är så många svarta kanter att virka ihop så kommer det dessutom ta lite längre tid; jag måste ha dagsljus när jag håller på med det annars blir jag galen.

Jag har också tittat på hur mycket garner jag har kvar och i vilka färger för att kunna planera vilka motiv jag ska virka flera av när jag gör filten större. Jag vill ju fortfarande att filten ska vara snygg och att det ska se ut som en helhet även om jag lägger till ett antal hexagoner.
Jag måste också tänka på att jag har en kant att virka på filten som kommer kräva en del garn. Den benvita färgen är nästan slut eftersom alla blommor har haft en benvit kant, men annars har jag ganska gott om garn kvar.

Bild från https://www.ravelry.com/patterns/library/fridas-flowers-blanket

Kanten i mönstret (som man ser i bilden ovan) använder svart som bas och ett par andra färger, och där är jag inne på att i alla fall använda den lila färgen. Det var bara ett blommotiv som använde lila så jag har mycket kvar av det nystanet...och så är ju färgen riktigt snygg. Den andra färgen har jag inte bestämt än; det återstår att se hur mycket garn jag har kvar efter jag har utökat storleken på filten.
Dock har jag insett att filten inte kommer att bli fullt så stor som jag egentligen skulle vilja; det här är nog en filt vars främsta egenskap kommer att vara 'tjusigheten' och inte storleken😊. Men den kommer i alla fall att bli lite större än det ursprungliga dryga 90 x 110 cm...!  

Annie      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!