Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

torsdag 24 september 2015

Kaxmörten och den rosa elefanten!Min älskade lilla Kaxmört har en leksak hemma hos syrran som bara är hans! Det är en rosa elefant som piper - Kaxmörten älskar när saker piper! - och den har hängt med i ett antal år:)
Det var nämligen så att jag fick en dubbelsidig lunginflammation för ett antal år sedan och kunde inte klara mig själv utan jag fick flytta hem till mammas soffa en vecka. Det var innan Solstrålen kom in i våra liv så jag hade bara Alfahanen och Kaxmörten då. Dock skulle det ha blivit för jobbigt för mamma att sköta om två hundar, och Alfahanen var mycket lugnare och förstod att jag mådde dåligt och kunde anpassa sig till det. Och jag ville ju inte vara helt utan hund när jag mådde så dåligt... Så då fick Kaxmörten flytta hem till mosters familj en vecka medan hans matte kurerade sig.

Vi var väl lite fundersamma på hur det skulle gå för Kaxmörten. Även om mina hundar är lika hemma hos syrran som hos mig så var Kaxmörten inte så gammal och han hade nästan aldrig varit ifrån mig. Dessutom är han ju VÄLDIGT bunden till sin matte (det är nog Chihuahuan i honom!) och vill vara med mig hela tiden. Med tanke på detta så åkte syrran och svågern iväg till hundaffären på en gång för att hitta en 'snuttefilt' till Kaxmörten som kunde hålla honom sysselsatt. Det blev en rosa pipande elefant:) Och från rapporterna jag fick under den veckan så hade Kaxmörten med sig den här överallt och han verkade inte sakna sin matte eftersom han hade sin pipande elefant:=)

 
Nu är elefanten och Kaxmörten båda två ett antal år äldre, men elefanten hänger otroligt nog fortfarande med, och varje gång vi är hemma hos syrran så ska Kaxmörten leta reda på sin gamla vän och ge den några tjuvnyp:) Och du nåde om Solstrålen skulle försöka ta den...! Då blir han utskälld efter noter; det här är Kaxmörtens leksak och det vet han -och alla andra - om!
 
Annie

5 kommentarer:

 1. Jag tycker att det är helt otroligt att den fortfarande är hel! Och så möter man försäljare som säger att "man får räkna med att hundgosedjuren går sönder snabbt". Nä, så är det inte!

  SvaraRadera
 2. Aren't they funny! Toys don't last very long here :o) x

  SvaraRadera
  Svar
  1. I'm actually very surprised that this one has lasted as long as it has; our little 'tough guy' is normally quite keen on destroying toys as soon as he can, or at least 'kill' the squeak:)) I think this one is made by one of the more sturdier toybrands:)

   Radera
 3. Tänk att den betyder så mycket för honom!! Denniz förstår sig inte alls på leksaker - alla hans saker är som nya för han vill knappt ens lukta på dem. Annat var det med Pepsi.. hon behövde ny frisbee typ en gång i månaden.. för att inte tala om bollar!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att man kan träna upp det där; det gjorde jag i alla fall med Alfahanen för länge sedan:) Annars så är det ju Kaxmörten som är mest galen i leksaker; han har sina speciella saker som han nästan älskar mer än mig...haha!
   I alla fall om de piper:)

   Radera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!