Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

onsdag 24 juni 2015

Massor av gubbar...

Innan jag skrev dagens inlägg var jag tvungen att läsa igenom inlägget jag skrev igår. Jag var nämligen SÅÅ otroligt trött när jag skrev det - trots att klockan inte ens var nio på kvällen - att ögonen gick i kors på mig... Men det verkar som om orden i alla fall kom i rätt ordning, även om hjärnan var full av bomull!!
Jag gick ut med hundarna direkt efteråt, och sedan gick jag och lade mig och var i sängen vid 22.00. Vet inte när jag gick och lade mig så tidigt senast... Sedan låg jag kvar i sängen till drygt kl. 11 i förmiddags. RIKTIGT välbehövligt - har sovit såå dåligt den senaste tiden..!

Som jag lyckades skriva igår så har jag haft fullt upp i köket idag med att ta reda på alla jordgubbar jag köpte igår. Jag prövade ett nytt recept på bullar med jordgubb och vit choklad, och det fungerade riktigt bra! Jag var bara tvungen att ta kort på bullarna innan jag gräddade dem...

 
...eftersom de var så fina med de röda jordgubbsbitarna som lyste upp plåten:)
 
 
De såg inte alltför illa ut efter jag hade gräddat dem heller...och de smakade helt ok..hehe..:)
 
Sedan har jag kokat jordgubbssaft och på bärresterna (som var kvar efter jag silade saften) har jag gjort jordgubbssylt till syrran. Sylt på bär som först används till saft blir lite mer geléaktig, men det har syrran ingenting emot. Smaken är det ju inget fel på och sylten blir ändå mycket, mycket godare än köpesylt.
 
Eftersom jag hade så mycket jordgubbar så passade jag på att pröva ett nytt jordgubbsrecept, nämligen 'jordgubbssirap'. Sirapen kan användas för att göra saft eller äta med glass mm. God blev den i alla fall:) Tyvärr håller den inte så länge.


Jag har fortfarande kvar en stor skål rensade jordgubbar som jag ska använda imorgon. Jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra med dem än, så jag får sova på saken...

Annie

1 kommentar:

  1. Vad goda bullarna ser ut! Har du gjort vanliga bullar och fyllt med jordgubbar och vit choklad?

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!