Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

tisdag 9 juni 2015

Bak- och matdag i Våran Lilla Vrå!

Min underbara systerdotter som går ut 6:an imorgon har beställt en massa go'fika till morgondagens skolavslutningspicknick, så jag har bakat och bakat hela dagen! 

 
Först på beställningslistan var mosters butterkaka - som jag tror är en liten favorit hos min älskade systerdotter eftersom hon alltid vill att jag ska baka min butterkaka till högtider:) Vare sig det passar eller inte...:))
 
Sedan beställde hon en citronkladdkaka som har blivit lite av en tradition till skolavslutningen.
 
 
Dessutom ville hon ha kladdiga chokladmuffins...


...och även det är en återkommande fikafavorit i vår familj.
Eftersom vi har gluten- och laktosintoleranta i våran familj så bakade jag också allergivänliga kakor med hemmagjord jordgubbssylt...
 
 
...som ALLA kan äta.

Medan matte slavade i köket över skålar och bakplåtar, så kopplade hundarna av på balkongen i det - oväntat - trevliga vädret. Det var till och med så skönt ute att jag serverade lite GB vaniljglass (5 kr/paketet på Willys!) på balkongen till hundarna...
 
 
...vilket alltid är en uppskattad lyx för mina älsklingar. Alfahanen och Solstrålen slickade i sig glassen
slick för slick, medan Kaxmörten tog två tuggor och sedan var hans portion glass slut...:))
 
Innan jag till slut kunde slänga mig i soffan och vila efter en lång dag i köket, så fixade jag iordning middag till mig själv...
 

...vilket blev spagetti med tomat, citron, mozzarella och basilika! Jättegott! Och det finns kvar en portion tills imorgon:))
 
Och det allra bästa är att jag faktiskt lyckades diska alla skålar och bakformar mm som jag använde, vilket känns jätteskönt!
 
Snacka om Domestic Goddess, haha!
 
Annie

1 kommentar:

  1. Men nu blev ju jag också sugen på glass! Måste nog ta en sväng förbi Willys sedan.. om jag hinner och orkar efter Denniz promenaad och innan lillmatte ska i säng..!!

    Vad du är duktig på att baka!!! Vi är inga kakmonster i vår familj... men det ser gott ut på något sätt ändå :) Fast vi äter mycket godis måste jag erkänna.

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!