Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

torsdag 18 juli 2019

En ny kofta??

Som ni vet så gillar jag att ha många virkprojekt på gång, och nu har jag kommit på ytterligare ett som jag har virkat på idag. Eller rättare sagt så började jag virka på det igår, men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig så jag repade upp allting och började om...två gånger...

Hursomhelst, så här är det: för några år sedan virkade jag en kofta (CAMPFIRE CARDIGAN) som jag blev riktigt nöjd med. Dock hade den några 'problem' som jag har upptäckt efteråt och det första är att jag använde ett akrylgarn som kan bli lite stickigt mot huden. Dessutom är den virkad med mormorsränder och då blir den inte så tät.
I sommar har jag känt att jag skulle vilja ha ännu en virkad kofta, fast i bomull som är mjuk mot huden och lite tätare än den första jag virkade. Jag började leta mönster på internet men hittade inget bra. Men så kom jag på häromdagen att jag har ett bomull/akrylgarn liggande, Drops Cotton Light,  som jag köpte på rea för länge sedan men som jag inte riktigt kom överens med och lade undan. Och om jag använder mönstret till Campfire Cardigan men ändrar lite på mormorsrutemönstret så kanske det skulle fungera. Och om jag dessutom använde en speciell MAGISK KNUT skulle jag inte behöva fästa så mycket trådar utan kan bara virka på och blanda färgerna! Perfekt!


Dock fick jag klura lite på hur jag skulle få ihop min idé och mina garner och mönstrena så jag har fått repa upp en del...men nu är jag på rätt väg och just nu känner jag mig peppad! Dock kommer det att ta en stund innan den blir klar så vi får se om det blir den här sommaren...eller nästa sommar...eller om det slutar med att jag repar upp även detta projekt😜.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!