En period i England så var jag au pair i en Engelsk familj där pappan var vegetarian, och en del av mina arbetsuppgifter var att laga kvällsmat till familjen på vardagskvällarna. Det blev mycket grönsaker, pajer och olika typer av pasta. De brukade handla färsk tortellini med olika goda fyllningar, och det var något som var nytt för mig. Sedan brukade de äta pasta tillsammans med en typ av sås som också var helt ny för mig, och det var PESTO. Jag kommer ihåg att de första gånger jag smakade pasta med pesto-sås så tyckte jag att det var en ganska udda smak. Den vanligaste typen av Pesto är gjord av basilika, parmesan, pinjenötter och olivolja och alla dessa ingredienser var ju helt nya för mig. Men med tiden så vande jag mig vid smaken, och när jag slutade jobba hos den familjen så tyckte jag att det var riktigt gott med Pesto! Förutom att äta peston med pasta, så åt jag också jättegod risotto med pesto i England. Tyvärr har jag inget bra recept på risotto med pesto, så numera äter jag bara peston med pasta (helst Farfalle). Ett annat problem är ju att riktigt god Pesto på burk kostar minst 30kr, för att inte tala om hur dyrt det skulle bli om man gjorde sin egen pesto-sås... Därför äter jag inte pesto så ofta som jag skulle vilja, men jag är bara glad att det går att få tag på bra pesto i Sverige!
Dagens goda pesto-middag! |
Ha det bra,
Annie
Jag åt pasta med pesto en gång på ett jobb där det jobbade en kock. Det var riktigt gott. Men jag har inte vågat mig på att prova själv...
SvaraRadera