Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

fredag 25 juni 2021

Årets midsommar

Jag och hundarna började våran midsommar med en långpromenad i duggregn. Det var ganska varmt och kvavt så regnet var inget större problem. Tvärtom kändes det ganska naturligt att det skulle regna på midsommaraftonen; annars är det ju inte riktig svensk midsommar😉.


När vi kom hem så hjälpte Solstrålen till att kolla att vi hade fått allt i senaste hundmatsleveransen...


Någon timma senare kom mamma och hämtade oss och vi åkte ut till hennes kolonistuga. I år var det bara vi två och hundarna eftersom syrrans familj firade i husvagnen. När vi kom fram till kolonin så beundrade jag hennes fina nyplockade midsommarbukett.

¨

På en gång så hämtade Kaxmörten sin leksak som alltid finns på mammas kollo. Så fascinerande att trots vi inte har varit där sedan förra sommaren så kommer han ihåg exakt var den finns.


Hundarna var mycket nyfikna när mamma började förbereda maten.


Själv rensade jag de obligatoriska midsommargubbarna😋!


Solstrålen hoppas att han ska få smaka på några godsaker.


När vi är hemma hos andra har Solstrålen alltid svårt att slå sig till ro, och han prövade flera olika platser hos mamma. Under soffan är tydligen bra.


Vi gick en liten kort promenad och jag passade på att ta några kort på mammas koloniområde.


Det var fullt i stugorna och man hörde lagom mycket barnröster och prat och skratt i alla trädgårdar vilket kändes väldigt passande för midsommarafton.


Sedan dukade mamma fram våran supergoda middag; rökt lax och mammas supersmarriga potatissallad!


Jag hade tagit med smarriga tuggben till hundarna för att de också skulle få lite midsommargott.


Solstrålen prövade på att ligga bland skorna...


Men det slutade med en tupplur under köksoffan...


Kaxmörten vilade på mammas fötter med leksaken nära.


Efter middagen hjälpte jag mamma att sätta upp sommargardinerna...och passade på att beundra ampeln hon fick av syrran i Mors dags present!


Solstrålen hade krupit fram från sin tupplur men var fortfarande ganska pömsig.


Sedan hjälpte mamma mig att ta ett familjeporträtt. Det är inte alltid så lätt att få med alla familjemedlemmarna på samma bild...


Men till slut så...


Sedan åt vi smarriga jordgubbar, och jag och Kaxmörten hade lite dragkamp. 


Innan mamma skjutsade hem oss så plockade hon en vacker midsommarbukett till mig😍🌸🌻🌼🌺!


Mammas mysiga lilla kolonistuga.

Nu är vi hemma igen och jag har en känsla av att vi alla tre kommer sova riktigt gott av all frisk luft och god mat som vi har fått i oss idag.

Hoppas ni också har haft en fin midsommarafton!

1 kommentar:

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!