Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

lördag 9 januari 2021

Den senaste tiden och läget just nu...


Min älskade Kaxmört har fyllt 12 år och jag är så tacksam att han fortfarande finns vid min sida och överöser mig med kärlek och uppmärksamhet när livet är tungt.

Jag har haft väldigt lite handarbetslust men jag har i alla fall stickat den här tröjan till Kaxmörten som jag är väldigt nöjd med. Tycker han passar väldigt bra i den och eftersom den är stickad i tjockt reflexgarn och isländsk ull så är tröjan riktigt varm och fuktionsduglig.

Kaxmörten fick en pipande anka i julklapp av en av våra bloggkompisar och den högt älskade ankan får följa med överallt, till och med i sängen😂.


Det har äntligen kommit ordentligt - i alla fall en decimeter -  med snö de senaste dagarna och vi har njutit av snöiga promenader morgon, middag och kväll.

Solstrålen hade tyvärr problem med sin rygg under nyår, men just nu mår han bra och njuter som vanligt av att springa och busa i snön. 

Allmänt sett mår jag inte bra. Jag är orolig över en hel del saker som måste lösas inom en inte alltför lång framtid och jag har ingen aning om hur jag ska hantera det eller hur det ska lösas. Det har inte ordnat sig med en medicinering som funkar för mig, och jag har just nu en läkare som jag inte alls litar på och som inte alls hörde mig och det känns otroligt otryggt måste jag säga. Och det har verkligen  påverkat min sömn och mitt mående negativt.
Så problemen hopar sig på horisonten och ger mig ångest över framtiden. Och mitt stöd i tillvaron, hundarna, blir tyvärr äldre och i Solstrålens fall är jag ganska orolig över hans ryggproblem som har blivit klart värre det senaste halvåret. Jag börjar längta efter det enda riktiga positiva som jag kan se i min framtid, vilket är en ny stor hund, men tyvärr kommer det nog att dröja ett tag till innan jag har tillräckligt med ekonomiska resurser att förverkliga det. Vissa tillfällen i mitt liv är det extra påtagligt hur ensam jag är, och avsaknaden av en stöttande partner eller egna barn att följa genom livet känns extra tungt. 

Jag ska försöka komma igång att blogga regelbundet igen, men med mitt mående just nu så kan jag inte lova att jag klarar av att blogga varje dag. När livet är mentalt tungt och känslomässigt jobbigt så är det väldigt svårt att skrapa ihop lust och energi till blogginlägg. Alla resurser går liksom åt till att bara klara av att leva...

H

2 kommentarer:

  1. I'm sorry you are having so much negatives right now. Dogs are the best but they leave us way too fast. I hope you can focus on the positives soon. Sounds like you should look for a new doctor.

    SvaraRadera
  2. Så ledsen att läsa att du inte mår bra <3 jag hoppas att du får den hjälp du behöver så att du snart kan få må bättre igen. Och naturligtvis snart kan få möjlighet att köpa din efterlängtade hund. Kram

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!