Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 18 januari 2018

Dax att sticka!

Efter att ha virkat MASSOR i flera år, så har jag på senare tiden blivit lite sugen på att sticka igen. Och inte bara 'vanlig', 'enkel' stickning utan kanske lära mig lite nytt, och sticka med flera färger...???

Saken är ju faktisk den att i de övre tonåren så stickade jag JÄTTEMYCKET! Massor av tröjor med flera färger och olika mönster! Jag har nog till och med en del tröjor kvar i någon låda i källaren... Så jag är ingen nybörjare när det gäller stickning.
Däremot så tappade jag sugen på stickning och under åren som gått har jag bara då och då stickat enkla sockor efter mönster som jag har i huvudet och som inte kräver någon tankeverksamhet överhuvudtaget. Någon gång började jag på en tröja utan mönster (när jag var tonåring stickade jag många tröjor utan mönster) som inte blev bra och där tog det stopp. Det enda jag har stickat annars de senaste åren är Kaxmörtens hundtröjor med flätor.


Och jag måste säga att det kändes riktigt bra att sticka de tröjorna och jag trivdes med att ha stickor i händerna igen, vilket nog gjorde att jag blev lite sugen på att sticka mera igen. Och att kanske börja på en liten stick-resa där jag lär mig lite mer avancerad stickning...precis som jag har lärt mig mer avancerad virkning de senaste åren😊.

Sagt och gjort, nu har jag börjat på en flerfärgad socka vars mönster man kan hitta HÄR. Det är en socka som är gjord i en KAL (knit-along) i flera delar, så det finns extra mycket tips och info så att även en nybörjare ska kunna ge sig på den. Vilket känns väldigt tryggt eftersom min stickning är lite rostig just nu...!

Dock måste jag säga att jag har förvånat mig själv! Det har gått bättre än jag trodde.
Sockan stickas uppifrån och ner - vilket jag aldrig gjort förut - och jag fick efter lite om och men till en tjusig FLÄTUPPLÄGGNING (den tvåfärgade övre kanten)...


.och jag har aldrig gjort något liknande förut. Att sedan sticka med två färger kom jag igång med ganska snabbt, fast det krävdes mycket hjärngymnastik att inte tappa bort sig i mönstret och sticka fel färg... Dessutom stickar jag med mycket tunnare stickor än vad jag normalt väljer så det är mycket mera puttinuttit än vad jag är van med. Men det går bra det med...om än lite långsamt...😉

Så efter ett par tre dagar har jag stickat klart den första delen av fyra och känner mig VÄLDIGT STOLT...


...över min lovande början. Om ni tycker skaftet ser konstigt ut är det för att skaftet ska gå högt upp på vaden när sockan är klar så stickningen är lite bulligt just nu...
Jag har dock haft en del problem/funderingar längsefter vägen, och har fått anlita https://www.youtube.com/ ett antal gånger för att bland annat kolla upp hur man fäster trådarna när man har en flerfärgsstickning. Dessutom har jag inte fått till ett bra sätt att hålla i TVÅ trådar när jag stickar med två färger, och håller på att prova mig fram. Mitt egna sätt fungerar, men det känns som om det borde finnas ett effektivare sätt men jag håller fortfarande på med lite efterforskningar och tester när det gäller den biten.

Jag var verkligen fundersam på om jag skulle komma ihåg hur man allmänt sett stickar med flera färger, men det är nog precis som med att cykla. Har man väl lärt sig så finns det kvar...någonstans...
Och ett tecken på hur bra det går är ju att titta på hur baksidan ser ut och som ni ser...


...ser den jättebra ut...och jag är så STOLT - återigen - över mig själv 😁😁😁!

Jag ser fram emot att fortsätta att sticka på den här sockan och förbättra mina tekniker och lära mig mer...men jag börjar bli lite orolig för att jag kommer att tappa lusten efter EN socka (jag blir ju lätt uttråkad...) och det funkar ju inte. Jag har ju TVÅ fötter.

Det är väl tur att jag i alla fall har lite andra handarbetsprojekt att byta av med, bland annat...


...den här superenkla restgarnssockan som inte kräver några funderingar överhuvudtaget, eller klurigt mönster eller efterforskningar på nätet! Det har definitivt sina fördelar ibland för en sån som jag😊.

Annie

2 kommentarer:

  1. Jag har hittills bara stickat enfärgat (och på senare år mest bara raggsockor och nån barbieklänning), det vore kul att lära sig att sticka mönster. Men det känns som om det kräver koncentration, jag tror jag blir avbruten av barnen för ofta.

    SvaraRadera
  2. Det blir jättefint! glömde jag att skriva!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!