Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

söndag 21 januari 2018

Sockföljetongen del 4

Jag vet inte ens om ni är intresserade av mitt sockäventyr, men jag tycker det är kul att dokumentera det och det är dessutom trevligt att ha något speciellt att skriva om varje dag😊. Så ni får följa sockan till sitt slut vare sig ni vill eller inte...vilken tur va😉!

Syrran och jag pratade väldigt nyligen om 'testa-nya-saker' temat och att man inte ska vara så himla kritisk mot sig själv när man pysslar/skapar/handarbetar, så då passade det ju fint att hon kom förbi med en liten gåva; en fin dekorationstag till mig med just det temat...


Så idag var det då dags att sticka del tre på sockan vilket innebar hälen. Jag vet att det finns många olika sätt att sticka en häl, men jag har bara använt en av de metoderna så jag var lite spänd på att testa att sticka en ny typ av häl.
Dock blev det en väldigt trög start när jag inte kunde förstå hur jag skulle börja. Dels skulle jag sticka ett nytt tjockare strukturmönster och så skulle jag ta in samtidigt...vilket jag inte kunde få ihop. Så jag läste mönstret om och om igen och tänkte att jag får väl försöka att sticka som det står och hoppas på det bästa...?
Och precis då såg jag helt plötsligt ett ensamt V (=varv) som jag hade missat i mönstret - trots att jag läste så många gånger - vilket innebar att jag FÖRST skulle sticka ett antal varv på hälkappan INNAN jag började med intagningarna. Tack och lov; äntligen stämde mönstret med vad jag förväntade mig!


Så jag började sticka på hälkappan, och fick då dessutom chans att testa min nya varvräknare (händig gratisgåva) som jag smidigt kunde fästa på fingret och trycka på knappen efter varje varv. Strukturmönstret var jag först inte säker på men efter ett tag så märkte jag att stickningen faktiskt blev lite tjockare vilket ju var tanken. Dock tycker jag egentligen att det skulle ha behövts UNDER hälen också, men det hade blivit svårt med ihoptagningarna... Men kul att testa ett nytt mönster i alla fall😊 och min nya manick😊!

Sedan var det dags att göra ihop-tagningarna för botten på hälen, plocka upp maskor på sidan av hälen och minska maskor på sidan så till slut såg hälen ut så här...

 

Ganska tjusigt ändå, och som sagt, kul att testa en ny häl och jag kan nog tänka mig att använda den tekniken igen. Efter ytterligare ett antal varv var jag klar med del tre som egentligen var ganska enkel...när man väl hade sett det där ensamma V:et i början på beskrivningen...

Sedan tittade jag vidare på del 4, vilket också är den sista delen, och då var det dags för flerfärgsstickning igen. Det här ska ju vara en julsocka i julfärger, men jag har ju valt att sticka den i lite mera neutrala färger. Då kändes det inte rätt heller att sticka mönstret GOD JUL...


...som är på ursprungssockorna som ni ser här på bilden. Det fanns dessutom många olika varianter av mönstret att välja på till den här delen så jag bestämde mig för att sticka ett föreslaget mönster runtom foten istället för bokstäverna. Speciellt med tanke på att det var ett väldigt 'tätt' färgmönster vilket gör det lättare eftersom jag inte behöver sno trådarna hela tiden (jag vet, nu blev det lite väl tekniskt, förlåt!).

Hursomhelst, nu fick jag möjlighet att öva på en av sätten jag tränar på att hålla trådarna vilket ser ut så här...


Mönsterfärgen ska vara främst hela tiden för att stickningen ska bli jämn. Dock blir trådarna lösa efter ett antal maskor och jag tappar taget om trådarna så det funkar inte problemfritt.
Men den här typen av mönster...


...var väldigt enkelt att sticka jämfört med de andra flerfärgsmönstren jag har testat, så det har gått väldigt enkelt och fort. Så här långt har jag kommit nu...


...och jag har egentligen ingen lust att sluta sticka i kväll. DET HÄR ÄR JU KUL (just nu)! Det flyter på bra nu och jag börjar dessutom närma mig slutet...bara tån kvar sedan!
Imorgon har jag tyvärr tvättstugan och ska städa så då blir det ingen tid eller ork för sockstickning...vilket känns ganska tråkigt och lite jobbigt😒😒😒.

Annie

1 kommentar:

  1. Jag gillar sockinläggen! Blir jättesugen på att testa mönsterstickning och funderar på om jag inte måste skaffa mig en varvräknare. Att dra streck på ett papper känns lite primitivt i jämförelse!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!