Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

torsdag 27 oktober 2016

Five spice

Idag har jag börjat baka kakor till Adventsfikat...och städat ut skåpet under diskbänken...och dammsugat. När det är regnigt och blåsigt och allmänt ruskväder ute drar ju TRE hundar in sån enorm mängd smuts från varje promenad, trots att jag torkar av dem det värsta...
På kvällen gjorde jag en stir-fry med nudlar och fläskfilé vilket blev riktigt gott. Till stor del beror det på att jag har börjat göra en kinesisk krydda som heter Chinese five spice. Jag har inte hittat den i någon svensk butik så nu gör jag den själv genom att mortla stjärnanis, fänkålsfrön och kryddnejlika och sedan blanda i kanel och kryddpeppar. Den här kryddblandningen ger maträtten en sådan underbar aromatiskt kinesisk smak som jag älskar (och som jag har saknat sedan alla mina år i London).

Annie1 kommentar:

  1. I use Chinese 5 spice too, it's lovely. Know what you mean about dogs and mud! x

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!