Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

onsdag 17 augusti 2016

Tankar runt OS...

Som ni vet har jag följt OS nu i en och en halv vecka och har gjort en del reflektioner...

- Jag går och nynnar på Brasiliens nationalsång...! Jag har sett dem spela så många fotbollsmatcher de senaste åren (inklusive fotbolls-VM här om året) och dessutom har det gått ganska bra för Brasilien i OS så jag har hört den nationalsången en hel del. När dessutom en hel arena sjunger med så är det ganska lätt att melodin fastnar i skallen på en... Men att ha ett annat lands nationalsång i skallen är lite irriterande..:)

- Den här andra halvan av OS har jag det inte fullt lika intensivt med alla sporter jag vill se. Detta på grund av att en del sporter som jag inte är ett dugg intresserad av har dragit igång. (Ja, det finns faktiskt sporter jag inte gillar:)) Bland de sporterna hör boxning (kan inte förstå nöjet i att se människor slå på varandra) och brottning. Att titta på två människor i löjliga trikårer ligga på marken och sprattla och slita och dra i varandra roar mig inte. Och sedan ska vi inte tala om de konstiga brottningsreglerna som är helt knäppa! Så jag tittar knappt ens när svenskarna brottas...

- Höjdpunkten har hittills varit att följa Sveriges damfotbollslandslag som nu är framme i OS-final!! När de tog sig igenom TVÅ straffläggningar mot två av världens bästa landslag för att ta sig till finalen så har det varit de enda gångerna som jag har stått upp och skrikit och hoppat här hemma hittills under OS! Så spännande och så oväntat eftersom de inte alls var bra i gruppspelet.

- Mina favoritsporter i allmänhet att följa är annars bland annat hästtävlingarna och gymnastiken. Till helgen ska de tävla i rytmisk gymnastik och det är faktiskt väldigt fascinerande att titta på hur de gymnastiserar samtidigt som de ska hantera bollar, ringar, käglor och band. Tack och lov har jag tillgång till ALLA kanaler som sänder på nätet så jag har möjlighet att se de sporterna också; de visas ju inte så mycket på de vanliga kanalerna eftersom vi inte har några tävlande inom de sporterna.


Ett av MÅNGA virkprojekt....

 
- Jag har fått massor virkat under de här dagarna! Jag har virkat så mycket att jag nästan börjar tröttna på att virka:) Vilken tur att jag då har massor av korsstygnsprojekt att ta itu med istället när OS är slut. Det är ingen ide att brodera nu för jag skulle somna så fort jag började; det kräver en pigg hjärna och det har jag inte direkt eftersom jag inte sover som vanligt just nu.

- Jag är så imponerad av hur följsamma hundarna har varit trots att våra vanliga 'schema' är lite skevt med riktigt sena nattpromenader och en matte som sitter uppe hela natten. Till och med Solstrålen tar det med ro. Däremot tycker han nog att det är lite väl tråkigt ibland så i alla fall varannan dag har jag försökt att finna lite extra tid att gå till hundgården en sväng så han kan få sträcka på benen ordentligt en stund.

Annie

2 kommentarer:

  1. I år har jag inte sett nåt från OS 😀

    SvaraRadera
  2. Vad duktiga dina hundar är! Jag tvivlar på att mina skulle ta en sådan sak med lika stor ro. Gemini skulle nog klättra på väggarna.. medan Denniz kanske skulle tycka att det var mer okej..

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!