Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

tisdag 17 februari 2015

Mönster på snöflingemotivet

Jag har tidigare nämnt min underbara snöflingefilt som jag håller på att virka.


Jag älskar det här mönstret som publicerades i Drömhem & Trädgård 13/2014. Det är så mångsidigt eftersom man kan variera färgerna, garnkvaliteten och användningsområdet på alla möjliga sätt. I tidningen hade de gjort en kudde i bomullsgarn, men tack vare en bloggläsare så fick jag idén att göra en filt, så nu virkar jag en filt med akrylgarner och den kommer att bli supermysig! Kaxmörten har redan försökt lägga beslag på den:) Och bästa T har kommenterat att det skulle bli jättefint med vita snöflingor på mörkblå botten:)

Om ni skulle vilja virka egna snöflingor  (eller afrikanska stjärnor som de kallas i tidningen) så har ni mönstret här som det stod i tidningen:

"AFRICAN STARS

Gör så här:
Lägg upp 6 lm, slut till en ring med 1 sm.
v1: 3 lm (räknas som 1 st), st om ringen, lm, *2 st, lm*. Upprepa *-* tills du har 6 stolp-par, avsluta med 1 sm i tredje lm.
v2: 3 lm, *2 st i nästa luftmaskbåge (lmb), 4 lm, 2 st i samma lmb*. Upprepa *-* och avsluta med 2st, 4 lm, st och sm i tredje lm.
v3: lm, *3 st, dst, 2 lm, dst, 3 st i lmb, fm ner mellan stolp-paren på v2*. Upprepa *-* varvet ut och avsluta med 1 sm i varvets första lm. Ta av tråden och fäst. Byt till rött garn.
v4: 1 lm i spetsen på lmb, *fm mellan dst och st, hst mellan första och andra st, st mellan andra och tredje st, dst ner mellan andra och tredje st, fm mellan 3:e st och första dst, 3 fm i lmb*. Upprepa *-* varvet ut. Avsluta med sm i varvets första fm.
v5: Fm i varje m varvet runt. Avsluta med sm i varvets första fm. Klipp av garnet och fäst."

När jag virkar varv 5 så har jag valt att virka stolpar i stället för fastmaskor varvet runt istället. Då blir hela motivet lite större samt att man får mera av bottenfärgen. I varje topp på stjärnan har jag då virkat tre stolpar i den andra fastmaskan i luftmaskbågen.
 
Närbild på hela motivet
 
Närbild på varv 5:s stolpar och hörn som jag virkar dem.
Hoppas ni blir inspirerade att pröva! Jag lovar, de är jätteroliga att virka och inte lika enformiga som mormorsrutor - även om de också har sin tjusning:D
 
Annie

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Nej, jag har virkat ihop dem - jag avsyr att SY ihop saker så kan jag virka så gör jag det:) Dessutom tycker jag det är snyggt med den virkade fastmaskekanten som blir mellan varje motiv:)

   Radera
 2. Det skulle vara roligt att veta hur många snöflingor du har virkat hitills, det är en hel del nu:)

  SvaraRadera
 3. Jag ska räkna så återkommer jag:) Kram!

  SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!