Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

torsdag 19 februari 2015

Firar silver med handarbete!

Idag har vi firat Stina Nilssons silver-medalj i längd-VM i Falun.
Hur vi firar i Våran Lilla Vrå??
Firandet brukar bestå av att jag skriker på tvn och hoppar upp och ner, medan hundarna springer runt och skäller:) Festligt värre - haha!

Och handarbetandet fortsätter - jag riktigt känner hur det sprakar i själen av handarbetslust:) Jag mår väldigt bra under de här perioderna, eftersom själen är uppfylld av lust till garn, skapande, korsstygn och mönster etc istället för ångest, depression, värk...ja, ni förstår nog vad jag menar.

Idag hade jag äntligen råd att köpa senaste numret av Handarbete & Pyssel (jag har LÄNGTAT!) och där fanns ett mönster på en fin men enkel tröja...
 
...som ser ut som en perfekt vårtröja. Jag har kvar fem nystan av det jättemysiga rosalila garnet jag köpte på syfestivalen i höstas, och jag har funderat på hur jag bäst skulle kunna använda dem.

 
Och häromdagen gav bästa T mig några nystan av ett jättemysigt alpaca/ullgran - TACK bästa T! Så nu funderar jag om de två garnerna skulle kunna fungera till den här tröjan... Masktätheten stämmer inte exakt, men det ser ut som ett lätt mönster att justera om det skulle behövas:) Jag vet inte om jag har tillräckligt, men det kanske skulle räcka eftersom det är en ganska kort tröja...
 
Självklart har jag broderat mina korsstygn idag också; bland annat på min härliga kudde:)


Påminnelse om hur den ska se ut när den är klar.
Jag är glad att jag har kommit så långt att jag kan börja brodera de raka linjerna som ramar in de olika motiven. Då är det mycket lättare att räkna ut placeringarna av resten av de små motiven:)

Annie

1 kommentar:

  1. Vad fin korsstygns tavlan/kudden kommer att bli:) å kul med en tröja! Go for it! I värsta fall kan du kolmpletera med svart:)

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!