Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

tisdag 3 februari 2015

Kvällsprojekt!

Jag tycker ju om att handarbeta som ni vet:)
Och jag kan handarbeta hela dagen utan problem:)
Med tiden har jag dock insett att det finns ett problem.
Jag är ingen kvällsmänniska vilket innebär att jag är trött på kvällen.
Vilket i sin tur innebär att jag riskerar att göra flera fel när jag handarbetar på kvällen.

Men nu har jag börjat tänka till runt det här problemet, för jag vill ju inte gå miste om alla handarbetstimmar på kvällen framför tvn. Och jag har ledsnat på att repa upp olika misstag dagen efter. Det innebär att jag måste se till att jag har speciella ENKLA handarbeten att hålla på med på kvällarna som i princip är omöjliga att sabba, även om jag är trött och trögtänkt.

Nu har jag ju kommit igång med att brodera korsstygn igen, och jag har några projekt som jag håller på med på dagarna. Men de är för avancerade för kvällspasset; för mycket färger, och för mycket räknande upp och ner och hit och dit. Men jag vill ju fortfarande sy mina korsstygn på kvällen eftersom det är det jag är sugen på just nu. Och nu är jag tyvärr klar med mobilskalet också.
Men då kom jag att tänka på ett lämpligt projekt! Det är i och för sig ett julprojekt, men eftersom jag älskar julen ( och det är ju bara drygt 300 dagar till nästa jul- haha!) och det är väldigt mycket vinter utanför fönstret så kändes det inte så konstigt att börja med...


...dessa små julettiketter:)
De här små söta broderierna är perfekt för kvällarna. Det är bara en färg, det är små motiv som är lätta och snabba att brodera och lätta att räkna. Och det bästa är att när jag har broderat alla 12 julmotiven så kan jag välja en annan färg - typ mörkgrön - och brodera om alla motiven. Då har jag ytterligare 12 julettiketter. Eller brodera med vit tråd på röd aidaväv... möjligheterna är många när man har så enkla motiv med bara en färg:)

Så nu är kvällarna räddade ett tag framöver!

Annie

2 kommentarer:

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!