Välkommen in i Våran Lilla Vrå! Här bloggar jag - en tjej mitt i livet mitt i Sverige - och mina tre underbara hundar. Jag har haft det kämpigt i många år, men nu försöker jag finna lyckan i livet igen och det innebär ett liv fyllt av hundar, handarbete, sport och en bakad kaka då och då:) Hoppas du får det trevligt här hos oss!

onsdag 7 maj 2014

En saga

 


Det var en gång en kvinna som flyttade till en liten stad i ett land där det var kallt, regnigt och snöigt. För att inte känna sig så ensam så skaffade sig kvinnan tre härliga hundar.
För att hundarna skulle må bra behövde kvinnan gå ut med hundarna varje dag i alla typer av väder. Kvinnan insåg att hon måste ha riktigt bra kläder och skor som både var varma och vattentäta så att hon inte skulle bli kall och blöt under promenaderna.
Varje år fick kvinnan därför uppdatera sin garderob med jackor och skor och stövlar som skulle hålla henne varm och torr hela tiden.En vår behövde kvinnan köpa nya vårskor som skulle vara vattentäta, sköna men inte alltför varma.
Hon hade inte så mycket pengar och fick åka runt och leta länge i affärerna efter ett par skor som inte var för dyra.
Till slut hittade kvinnan ett par kängor som var sköna och vattentäta och som hon skulle ha råd med. Det enda problemet var att de var BRUNA!
Kvinnan avskydde BRUNA saker!  
Men kvinnan behövde verkligen nya skor och till slut bestämde hon sig ändå för att köpa kängorna. Hon tänkte att hon skulle ju bara ha dem på sig under hundpromenaderna och de skulle ju ändå bli smutsiga.
Kvinnan började använda sina nya kängor under de regniga hundpromenaderna.
Kängorna var sköna och rejäla men varje gång hon satte på sig dem blev hon ledsen för hon tyckte de var så fula...
Bruna och Fula!

Men så...
en dag när kvinnan städade hemma i sitt hem hittade hon en gammal låda och i den lådan låg nya skosnören!
Glittriga glada skosnören i roliga färger!
Kvinnan blev jätteglad!
Hon hämtade sina fula bruna kängor och satte i nya glittriga, rosa skosnören.
Helt plötsligt såg hennes fula bruna kängor inte så fula ut längre...

Nästa gång kvinnan skulle ut på en regnig promenad med hundarna så log hon för sig själv när hon satte på sig sina fina bruna kängor med härligt glittriga rosa skosnören!!!


Annie

1 kommentar:

  1. Rosa och brunt passar kanon ihop:) det blev snyggt!

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!