Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 10 juni 2021

Sjung om Studentens lyckliga dag!

Idag var en stor dag i våran familj💝. 
Mitt yngsta syskonbarn Linnea tog studenten!

På utsparken fick det bara vara 4 familjemedlemmar per student så tyvärr fick vi andra möta upp hemma hos dem. Jag hade VÄLDIGT gärna varit med😢... Men nu kunde i alla fall hennes bröder närvara; förra året på Simons student fick bara syrran och svågern vara med. Men som tur var kunde de i alla fall dela med sig av bilder och videos till oss andra.


Syrran hade gjort en jättefin studentskylt! Jag fick höra att numera är det vanliga att beställa studentskyltar... Tänk vad tiderna förändras; när jag tog studenten hade alla gjort egna skyltar😳. Man börjar visst bli gammal och omodern...


Sedan blev det den traditionella rundturen inne i stan i storebrorsans snygga bil tillsammans med stadens alla andra studenter i diverse fordon. Och det blev även en tur till havet för den nyblivna studenten innan de begav sig hemåt till alla oss gratulanter som väntade på hedersgästen.

Själv hann jag ta lite kort på studentdekorationerna hemma hos syrran.


Självklart skulle studenten ha ett glittrigt flaggspel!


Jag beundrade den fina studentdockan som mamma hade stickat till Linnea. (För trettio år sedan fick jag också en stickad docka på Studenten som nu hänger i mitt sovrum.)


Och så kom då den glada studenten runt hörnet...


...och vi fick hurra högljutt!!!


Alla fick hänga sina Studentgåvor runt halsen på henne.


Och självklart ville vi alla ta våra egna kort på våran tjusiga nyblivna student!


Sedan slog vi oss ned i trädgården...


...och Linnea läste gratulationskort och öppnade presenter.


Som vanligt hade jag broderat ett kort...


...och syrran hade målat ett underbart personligt gratulationskort till Linnea!


Det obligatoriska 'nybliven-student-tillsammans-med-föräldrarna' kortet i trädgården!


Som ni ser hade vi tur med det varma vädret. Det var tal om åskskurar men det blev bara några droppar senare på eftermiddagen och lite mullrande på avstånd. 
Till Studentfirandet hade det beställts en Studenttårta, och jag och mamma hade bakat lite till fikat.


Syrran hade dessutom fixat en laktos- och glutenfri liten minitårta åt mamma...så söt!


Jag var så imponerad av nutidens studentmössor; det verkar som om man kan designa dem lite hur som helst. Jag tyckte Linnea fick till sin perfekt; strasspynt och namnet i silver; så snyggt😍!!!!


Och självklart ska man ta en selfie med den underbara huvudpersonen i fråga!


Lycklig och tjusig student!!!


Efter själva studentfirandet blev det lite mer en familjeträff eftersom vi äntligen också kunde få besök av pappa och hans fru. De har båda blivit fullt vaccinerade precis som mamma, och vi andra vuxna har fått första dosen.


Såå underbart att få en pappakram igen💝💝💝.
Det bjöds på grillat framåt kvällen som smakade jättebra!


Hundarna skötte sig jättebra och njöt av att kunna springa in och ut som de ville och umgås med alla besökare och nosa i trädgården. Ibland hade jag inte alls koll på dem😲... vilket kändes helt ok😁.


De fick till och med smaka lite grillat.
 (Nu kan jag rapportera att de ligger utslagna bredvid mig i soffan efter att ha hållit igång hela eftermiddagen!)


Slutligen vill jag visa vad Linnea fick tillsammans med sina betyg mm. 


En kunglig hälsning! Såå himla fint och omtänksamt att Kronprinsessan Victoria har tagit sig tid att skriva ett brev till alla som tar studenten i dessa tider! Riktigt, riktigt häftigt!! Nästan så man blir lite avundsjuk...

Det har verkligen varit en fin dag! Underbart att se Linnea stråla ikapp med sin glittrande studentmössa och härligt att få krama min älskade pappa igen💓. Och imorgon ska Linnea komma hit och sova över så att vi kan ha ett Twilight-maraton tillsammans. Det är lika bra att passa på eftersom hon kommer att börja jobba senare i sommar och då vet man inte när hon kommer att ha tid för sin gamla moster igen...😉!  Så det blir nog inget blogginlägg imorgon för då ska jag umgås med Linnea... och försöka se om vi kan inviga bädd-delen av soffan... Min nya soffa är ju tänkt att även kunna vara en bäddsoffa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!