Vad kul att du har hittat hit till Våran Lilla Vrå! Jag som bloggar här är en tjej mitt i livet mitt i Sverige som delar mitt liv med den busiga beaglen Solstrålen och den lilla men tuffa chihuahua/tax/beagle-blandningen Kaxmörten. I regnbågslandet springer också min älskade beskyddare Tyson som tyvärr lämnade oss i maj 2019.
Jag är långtidssjukskriven och har haft det kämpigt i många år, men försöker nu finna någon form av lycka och glädje i livet igen med hjälp av bland annat mina älskade hundar, mina många handarbeten och mitt fanatiska sportintresse. Välkommen att dela vardagen med oss!

torsdag 15 augusti 2019

Svarta mot Vita

Idag var det Brynäs IF:s internmatch, Svarta mot Vita, som ses som en mjukstart på årets ishockeysäsong där NHL-spelare (tidigare Brynäs-spelare) och Brynäs herrlag skriver autografer och spelar en underhållande träningsmatch. Det brukar också vara lite jippon omkring matchen och självklart är det gratis inträde för alla som vill komma och titta. Nytt för i år var att Brynäs damlag också fanns representerat både vid autograf-skrivningen och under matchen.

Mamma var snäll nog att skjutsa mig till arenan, och jag anlände c:a 20 minuter innan autografskrivningen skulle börja. Eftersom jag var dit FÖRRA ÅRET så visste jag vad jag hade att förvänta mig - långa köer - så jag hoppades att eftersom jag var relativt tidig så skulle jag kunna komma långt fram i autograf-kön. Nu blev det inte riktigt så. Kön var redan ganska lång när jag gick dit och ställde mig, som synes.


Dock insåg jag efter ett tag att jag hade hamnat relativt långt fram ändå när kön bakom mig växte och växte....


Den stora anledningen till att jag ville ha autografer var förstås att Nicklas Bäckström var där, och jag ville få chansen att få min nya Bäckström-t-shirt signerad. Syrran hade lånat mig textilpennor så att jag ska kunna tvätta t-shirten med autograf också. Jag hade även med mig min Brynäs matchtröja i bortafärger som jag fick signerad av de andra NHL-stjärnorna och Brynässpelarna.


Här sitter målvakten Jacob Markström och signerar tröjor och sedan har vi Bäckström.


Så himla häftigt att se honom på riktigt igen. Och han var jättegullig när han skulle signera min T-shirt❤. Man känner sig lite knäpp när man är i min ålder och blir alldeles starstruck😀!

Här sitter flera NHL-proffs uppradade och skriver autografer så pennorna ryker.


Sedan var det dags för ishockey-underhållningen. Det var riktigt bra drag på läktarna med hela 6000 åskådare. Jag spelade in några videos men tyvärr ville de inte ladda ner på datorn i dag...
Hursomhelst, först var det en riktigt underhållande 'skills competition' där Bäckström var med och tävlade i puckhantering. Det var dessutom det hårdaste skottet (som var en hel del lösare än de bästa i NHL) och de snabbaste skridskoåkarna.

Sedan var det första perioden i matchen, en straffläggning innan andra perioden - där Bäckis var den enda som lyckades göra ett straffmål - och den andra och avslutande perioden. Bäckis svarta lag förlorade med 5-7 men det var bara tillfälligheter som avgjorde. Det är alltid lika häftigt att se hur tekniskt duktiga NHL-spelarna är med pucken och passningshastigheten, även om det är väldigt tidigt i säsongen.

Och som vanligt konstaterade jag för mig själv hur roligt jag tycker det är att gå och titta på ishockey-matcher och hur bra jag mår av det, och det är verkligen något jag önskar att jag kunde göra mera utav.


1 kommentar:

  1. Jag har aldrig varit på en hockeymatch i hela mitt liv... Men jag förstår att det är en häftig upplevelse, det mesta är ju ännu bättre live än på TV.

    SvaraRadera

Jag och hundarna blir jätteglada om du lämnar en kommentar! Kram!